Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Τρίτωσε το καλό για την Βασίλισσα, «διπλό» πρόκρισης της Νάπολι (vid)

Jude Bellingham 200

bet365

Με γκολ των Ροντρίγκο και Τζουντ Μπέλινγκχαμ, η Ρεάλ έκανε το «3 στα 3» στον τρίτο όμιλο με νίκη στην έδρα της Μπράγκα (2-1) - Μόνη δεύτερη η Νάπολι, η οποία μετά την Μπράγκα νίκησε και στο Βερολίνο (1-0 την Ουνιόν με σκόρερ τον Τζιάκομο Ρασπαντόρι).

Στα χαρτιά, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το φαβορί του τρίτου ομίλου του Champions League και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και εκεί που έχει σημασία, στην πράξη. Η Βασίλισσα τρίτωσε το… καλό στην έδρα της Μπράγκα (2-1) και έβαλε ήδη τις βάσεις για την πρόκριση στους «16» και την πρωτιά του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και έχασαν διπλή ευκαιρία με Μπάνζα – Τζαλό και είχαν ακόμα ένα σουτ άουτ του Αλ Μουσρατί, με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους και να φτάνουν στο γκολ, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία τους (18’).

Μπαλιά στον Βινίσιους Ζούνιορ, ο Βραζιλιάνος «χορεύει» τον Σαατσί και γυρίζει στον Ροντρίγκο, ο οποίος με κοντινή προβολή και με την βοήθεια του Νιακατέ, νικάει τον Ματέους για να σημειώσει το πρώτο του γκολ από τον Αύγουστο (!), φτάνοντας συνολικά τα 16 στο Champions League, ξεπερνώντας τα τέρματα του Ρονάλντο του «Φαινομένου» με την Βασίλισσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η Μπράγκα απάντησε με καλές ευκαιρίες των Αλ Μουσρατί και Ρικάρντο Όρτα, με την Ρεάλ να ψάχνει το 0-2 με Βινίσιους, με δεύτερο γκολ του Ροντρίγκο να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ σε ένα αρκετά ψυχαγωγικό πρώτο 45λεπτο.

Μπέλινγκχαμ, όπως Καρεμπέ

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με μεγάλες ευκαιρίες των Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Ντάνι Καρβαχάλ, προτού ο Άγγλος βρει και πάλι δίχτυα, με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (61’).

Ο… αθεόφοβος 20χρονος μέσος, ο οποίος έφτασε συνολικά τα έντεκα γκολ – τρεις ασίστ σε δώδεκα συμμετοχές (!), έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει στα τρία πρώτα του παιχνίδια στο Champions League με την φανέλα της Ρεάλ. Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο Κριστιάν Καρεμπέ!

Ούτε το δεύτερο γκολ των Μαδριλένων, πάντως, δεν πτόησε την Μπράγκα, η οποία απάντησε μόλις δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Άλβαρο Τζολά από κοντά «εκτέλεσε» τον Κέπα, ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό Μέντες – Μπάνζα και ασίστ του τελευταίου.

Η μείωση του σκορ έδωσε ώθηση στους Πορτογάλους, οι οποίοι κατά διαστήματα έκλεισαν την Ρεάλ στα καρέ της, χωρίς πάντως αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν δεύτερο γκολ τους να ακυρώνεται για οφσάιντ, αυτή την φορά με τον Βινίσιους.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ πρόλαβε τον Αμπέλ Ρουίθ προτού γίνει πολύ επικίνδυνος στο φινάλε και αφού ο Μπέλινγκχαμ αποχώρησε με ενοχλήσεις, οι οποίες πάντως δεν μοιάζουν αρκετές για να τον αφήσουν εκτός από το «Clasico» με την Μπαρτσελόνα (Σάββατο 28/10, 17:15).

Ξεχωριστή βραδιά για τον «Καρλέτο», αφού έφτασε τις 115 νίκες (σε 200 ματς) και έπιασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε αριθμό νικών στην ιστορία της διοργάνωσης, αν και ο θρυλικός Σκωτσέζος χρειάστηκε 14 παιχνίδια περισσότερα από τον Ιταλό.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους – Μέντες (73’ Φονσέκα), Σαατσί, Νιακατέ, Μπόρχα – Βίτορ Καρβάλιο (66’ Μπρούμα), Αλ Μουσρατί (78’ Ζοάο Μουτίνιο) – Τζαλό, Σαλασάρ, Όρτα – Μπάνζα (67’ Αμπέλ Ρουίθ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Ντάνι Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρούντιγκερ, Φραν Γκαρθία (75’ Μεντί) – Βαλβέρδε, Μόντριτς, Καμαβινγκά – Μπέλινγκχαμ (90’ Λούκας Βάθκεθ) – Ροντρίγκο (71’ Τσουαμενί), Βινίσιους Ζούνιορ.

Φουλ για «16» η Νάπολι

Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι έκανε άλμα πρόκρισης στους «16» αφού, μετά το «διπλό» στην Μπράγκα στην πρεμιέρα του ομίλου, πήρε τη νίκη και στο Βερολίνο επί της Ουνιόν (1-0), η οποία παραμένει χωρίς βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές.

Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να βλέπουν ένα γκολ του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά να ακυρώνεται ορθά για οφσάιντ και να είναι πιο δραστήριοι και τους φιλοξενούμενους να ποντάρουν πρωτίστως στα κέφια του Κβίχα Κχβαρατσχέλια, χωρίς πάντως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ανέβηκε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος με εκατέρωθεν καλές προσπάθειες, αλλά τη Νάπολι να είναι αυτή που πήρε εν τέλει το προβάδισμα. Ο Κχβαρατσχέλια αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, κινήθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Τζιάκομο Ρασπαντόρι, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Φρέντερικ Ρόνοβ, δικαιώνοντας τον Ρουντί Γκαρσιά που τον επέλεξε ως βασικό για να αντικαταστήσει τον τραυματία Βίκτορ Οσίμεν (65’).

Η Νάπολι έκανε ένα βήμα πίσω, η Ουνιόν πίεσε μέχρι το τέλος, άγγιξε το γκολ σε κεφαλιά του Ρόμπιν Κνόχε που «έγλειψε» το δοκάρι στο 82’, αλλά εν τέλει έμεινε με την όρεξη για τον πρώτο της βαθμό στο Champions League.

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Ρόνοβ – Ντοέκι (80’ Τουσάρ), Κνόχε, Ντιόγκο Λέιτε – Κεντίρα (70’ Κραλ) – Τρίμελ, Χάμπερερ (80’ Φόλαντ), Άαρονσον (70’ Λαϊντουνί), Γκόσενς – Μπέκερ, Φοφανά (70’ Μπέρενς).

Νάπολι (Ρουντί Γκαρσιά): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Νάταν, Μάριο Ρουΐ (71’ Ματίας Ολιβέρα) – Καγιούστε (46’ Ελμάς), Λομπότκα, Ζιελίνσκι – Πολιτάνο (81’ Λίντστρεμ), Ρασπαντόρι (71’ Σιμεόνε), Κχβαρατσχέλια (89’ Όστιγκαρντ).

3ος Όμιλος - Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 3 (6-3) 9
2. Νάπολι 3 (5-4) 6
3. Μπράγκα 3 (5-6) 3
4. Ουνιόν Βερολίνου 3 (2-5) 0

Αποτελέσματα
Μπράγκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Ουνιόν Βερολίνου – Νάπολι 0-1

Επόμενη αγωνιστική
Νάπολι – Ουνιόν Βερολίνου (08/11, 19:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπράγκα (08/11, 22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα