Champions League: «Τέζαρε» την Άρσεναλ με ανατροπή κορυφής η Λανς, «τρελή» μοιρασιά για PSV και Σεβίλλη! (vid)

Ιάσονας Θεριός
lens_winnn

bet365

Η Λανς βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Άρσεναλ, όμως με φοβερή ανατροπή πήρε τεράστια νίκη (2-1) και σκαρφάλωσε στην 1η θέση του 2ου ομίλου. «Χιτσκοκική» ισοπαλία για Αϊντχόφεν και Σεβίλλη που έμειναν στο 2-2.

Μια από τις σπουδαιότερες βραδιές της ευρωπαϊκής της ιστορίας έζησε η Λανς, η οποία επικράτησε 2-1 της Άρσεναλ με τρομερή ανατροπή και, δίνοντας έναυσμα έξαλλων πανηγυρισμών στους φίλους της, ανέβηκε στην κορυφή του 2ου ομίλου! «Έχασαν» με τραυματισμό τον Σάκα οι Κανονιέρηδες, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (08/10).

Δυνατά ξεκίνησε το ματς η ομάδα του Αρτέτα, που ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 14ο λεπτό. Ο Σάκα είπε «ευχαριστώ» στο τραγικό λάθος του Τόμασον, σέρβιρε στον Ζεσούς κι αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Ο παίκτης των Λανσουά ωστόσο πήρε το αίμα του πίσω στο 25' αφού με τρομερό φαλτσαριστό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα.

Οι Κανονιέρηδες έψαξαν την ανάκτηση του προβαδίσματος κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Τροσάρ στο 49' και τον Τομιγιάσου στο 67', τη στιγμή που οι γηπεδούχοι σταδιακά ανέβαζαν την πίεσή τους.

Στο 69' ο Ελιέ Γουαχί έπιασε πανέμορφο μονοκόμματο σουτ από τη σέντρα του Φρανκόφσκι και, ολοκληρώνοντας την ανατροπή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αφού η Άρσεναλ δεν βρήκε απάντηση στον εναπομείναντα χρόνο.

Λανς: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Μεντί (73’ Ντιούφ), Σαμέντ, Μασάδο (81’ Αγκιλάρ), Σοτοκά, Τόμασον (73’ Φουλγκινί), Γουαχί (73’ Σαΐντ)

Άρσεναλ: Ραγιά, Ζιντσένκο (70’ Γουάιτ), Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Χάβερτς (71’ Σμίθ-Ρόου), Ράις, Έντεγκααρντ (79’ Ενκέτια), Τροσάρ (71’ Νέλσον), Σάκα (34’ Φάμπιο Βιέιρα), Ζεσούς

Μοιρασία-θρίλερ για PSV και Σεβίλλη

Η Σεβίλλη έφτασε μια ανάσα μακριά από το σπουδαίο «διπλό» στην Ολλανδία, αλλά η Αϊντχόφεν την «πλήγωσε» στο τέλος. Οι δύο ομάδες πάντως άφησαν τη δράση για το τελευταίο 20λεπτο του ματς μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος. Το τέρμα του Πεδρόσα ακυρώθηκε στο 52' για χέρι, όμως οι Ανδαλουσιανοί άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό τελείωμα του Γκούντελι στο 68'.

Στο 86' ο Ντε Γιόνγκ έκανε το 1-1 από την άσπρη βούλα, όμως ένα λεπτό μετά (!) ο Εν Νεσιρί με κεφαλιά-δυναμίτη έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Σεβίλλη. Η Αϊντχόφεν ωστόσο δεν τα παράτησε και πίεσε για το γκολ της ισοπαλίας, το οποίο βρήκε με τον Τέζε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο, Μποσκάλι, Ντεστ, Σκάουτεν, Φέιρμεν (70’ Σαϊμπαρί), Τίλμαν, Μπακαγιόκο (70’ Λοσάνο), Λανγκ, Ντε Γιονγκ

Σεβίλλη: Νίλαντ, Πεδρόσα (73’ Ακούνια), Ράμος, Γκουντέλι, Νάβας(73’ Σάντσεθ), Ράκιτιτς, Σούσο (66’ Σο), Φερνάντο (66’ Σο), Λουκεμπάκιο, Οκάμπος (87’ Μπαντέ), Εν Νεσιρί

2ος όμιλος

2η αγωνιστική
Λανς - Άρσεναλ 2-1
Αϊντχόφεν - Σεβίλλη 2-2

Βαθμολογία
Λανς 2 (3-2) 4
Άρσεναλ 2 (5-2) 3
Σεβίλλη 2 (3-3) 2
Αϊντχόφεν 2 (2-6) 1

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Λανς - Αϊντχόφεν
Σεβίλλη - Άρσεναλ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα