Champions League: Πρεμιέρα με τεσσάρα για την Άρσεναλ, όρθια στη Σεβίλλη η Λανς (vid)

Νίκος Κικίδης
Άρσεναλ

bet365

Ούτε που... ίδρωσε στην πρεμιέρα η Άρσεναλ, διέλυσε 4-0 την Αϊντχόφεν και επέστρεψε με ορμή στο Champions League. Αλληλοεξοντώθηκαν Σεβίλλη και Λανς (1-1).

Είχε να κουνήσει το περίφημο «σεντόνι» από τον Φεβρουάριο του 2017! Τότε είχε αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι από τη διοργάνωση και με βαριά πεντάρα από τη Μπάγερν, όμως η επιστροφή της στο Champions League συνοδεύτηκε με χαμόγελα. Στην φετινή τους πρεμιέρα, οι Gunners καθάρισαν από ημίχρονο την Αϊντχόφεν, τη διέλυσαν με 4-0 και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στον θεσμό.

Ο χορός των γκολ δεν άργησε να ανοίξει, αφού μόλις στο 8΄ο Σάκα πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή επέμβαση του αντίπαλου κίπερ και έγραψε το 1-0. Έντεκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τροσάρ να μπει στον πίνακα των σκόρερς, όταν έπιασε οβίδα από τα όρια της περιοχής για να στείλει τη μπάλα στη γωνία.

Στο 38΄ο Βέλγος άλλαξε ρόλους για να σερβίρει το 3-0 στον Γκαμπριέλ Ζεσούς που εκτέλεσε με άψογο σουτ για να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε το τρομερό μακρινό σουτ του Όντεγκααρντ στο 70΄για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στον μονόλογο των Λονδρέζων.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (58΄Τομιγιάσου), Ράις (76΄Ζορζίνιο), Όντεγκααρντ, Χάβερτς, Τροσάρ (58΄Νέλσον), Σάκα (69΄Βιέιρα), Γκαμπριέλ Ζεσούς (69΄Σμιθ Ρόου)

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μπος): Μπενίτεθ, Τέζε, Μπέλα - Κότσαπ (76΄Ραμάλιο), Μοσάλι, Ντεστ, Φέρμαν, Σούτεν, Σαϊμπαρί (66΄Τίλμαν), Λανγκ (77΄Φέρτεσεν), Μπακαγιόκο (66΄Λοσάνο), Ντε Γιόνγκ (90΄Πεπί)

Απόδραση με βαθμό για τη Λανς

Η Άρσεναλ πάντως δεν ήταν η μοναδική ομάδα του ομίλου που επέστρεψε μετά από χρόνια στη διοργάνωση. Την ίδια κατάσταση βίωσε και η Λανς, η οποία στο πρώτο της... αστεράτο ματς εδώ και 20 χρόνια απέδρασε από την έδρα της Σεβίλλης με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Ο αγώνας πάντως δεν ξεκίνησε ιδανικά για τους Γάλλους, αφού μόλις στο 9΄ο Οκάμπος έπιασε απίστευτη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά για να βάλει τους Ανδαλουσιανούς μπροστά στο σκορ. Παρόλα αυτά η Λανς δεν έχασε την ψυχραιμία της και βρήκε τη λύση στο 24΄. Σκόρερ ο Φουλτζίνι, ο οποίος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το παραθυράκι της εστίας παρά την προσπάθεια του Ντιμιτριέφσκι να αποτρέψει την ισοφάριση.

Αμφότερες οι ομάδες ήταν προσεκτικές στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως το τελευταίο δεκάλεπτο θα μπορούσε να είχε ορίσει νικητή. Αρχικά στο 80΄ο Ντμιτριέφσκι αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Σοτοκά, ενώ εννιά λεπτά αργότερα η Σεβίλλη απάντησε με χαμένο τετ-α-τετ του Μαριάνο...

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Ντμίτροβιτς, Σάντσεθ (80΄Χέσους Νάβας), Γκούντελι, Σέρχιο Ράμος, Πεντρόσα, Φερνάντο, Σο (63΄Σουμαρέ), Λαμέλα (63΄Λουκεμπάκιο), Οκάμπος, Ράκιτιτς (74΄Σούσο), Εν Νεσίρι (80΄Μαριάνο)

Λανς (Φρανκ Χέιζ): Σάμπα, Γκράντιτ, Ντανσό, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Μασάδο (85΄Χαϊνταρά), Μεντί (71΄Ντιούφ), Αμπντούλ Σαμέδ, Φουλτζίνι (76΄Τόμασον), Σοτότσα, Ουαχί (71΄Ζιλαβογκί)

2ος όμιλος

Αποτελέσματα

Άρσεναλ - Αϊντχόφεν 4-0
Σεβίλλη - Λανς 1-1

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 1 (4-0) 3
2. Λανς 1 (1-1) 1
3. Σεβίλλη 1 (1-1) 1
4. Αϊντχόφεν 1 (0-4) 0

Επόμενη αγωνιστική (3/10)

Λανς - Άρσεναλ
Αϊντχόφεν - Σεβίλλη

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα