Η Κοπεγχάγη απέκλεισε τη Σπάρτα Πράγας που περιμένει τον... χαμένο του ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Νίκος Κικίδης
Marseille

bet365

Σε ένα συναρπαστικό ματς στην στην Πράγα που κρίθηκε στα πέναλτι μετά το χορταστικό 3-3 των 120 λεπτών, η Κοπεγχάγη λύγισε τη Σπάρτα και την έστειλε να περιμένει τον... χαμένο του ζευγαριού ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Europa League.

Σε ένα τρελό ματς με πολλά γκολ κι ανατροπές, η Κοπεγχάγη λύγισε τη Σπάρτα Πράγας στα πέναλτι (4-2) μετά την ισορροπία του χορταστικού 3-3 για να περάσει στα play-off του Champions League και να στείλουν τους Τσέχους στο Europa. Μόλις στο 1΄οι Δανοί φρόντισαν να δείξουν τις διαθέσεις τους ανοίγοντας το σκορ με τον Λάρσον, όμως στο 80΄ο Μπιρμάνσεβιτς ισοφάρισε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Εκεί όπου μάλιστα οι Τσέχοι πήραν δυο φορές το προβάδισμα με γκολ των Λάτσι (105΄) και Ολατούντζι (107΄), όμως η Κοπεγχάγη βρήκε και τις δυο φορές την απάντηση με τον τον Κλάεσον στο 105+3΄και 112΄αντίστοιχα. Τελικά ο νικητής κρίθηκε στα πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν την πρόκριση, με τη Σπάρτα πλέον περιμένει τον χαμένο του ζευγαριού ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Europa League.

Στο ρελαντί η Γαλατά

Η Γαλατάσαραϊ χωρίς καν να ιδρώσει νίκησε την Ολίμπα Λιουμπλιάνας με 1-0 στη ρεβάνς του 3-0 της Σλοβενίας και πέρασε στα play-offs του Champions League. Το γκολ που τελείωσε και... διαδικαστικά το θέμα πρόκρισης το πέτυχε ο Μάουρο Ικάρντι με 1-0. Η Τσιμ Μπομ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο 65’ αποβλήθηκε ο Λούκας Τορέιρα.

Στα play-off οι Ρέιντζερς και Αϊντχόφεν

Πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League πανηγύρισαν επίσης και οι Ρέιντζερς με την Αϊντχόφεν. Οι Σκωτζέσοι άντεξαν στην έδρα της μαχητικής Σερβέτ και με το τελικό 1-1 σφράγισαν την παρουσία τους στα play-off, ενώ η Αϊντχόφεν έκανε το 2Χ2 απέναντι στην Στουρμ Γκρατς με νίκη 3-1 μέσα στην Αυστρία.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα