Προκριματικά Champions League: Ανοιχτοί λογαριασμοί για Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας, βήμα πρόκρισης η Ράκοβ

Νίκος Κικίδης
Κοπεγχάγη

bet365

Στο μηδέν κόλλησαν Κοπεγχάγη και Σπάρτα Πράγας (0-0), με το ραντεβού στην Τσεχία να κρίνει την πρόκριση στα play-offs. Νίκη για τη Ράκοβ των Ελλήνων που λύγισε με 2-1 τον Άρη Λεμεσού.

Τα πάντα ανοικτά άφησε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα σε Κοπεγχάγη και Σπάρτα Πράγας στην Δανία. Το ζευγάρι από το οποίο μπορεί να προκύψει ο εν δυνάμει αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League δεν έβγαλε νικητή, μιας και οι δυο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν (0-0), με τη ρεβάνς της Πράγας να κρίνει την πρόκριση στα play-offs του Champions League. Παρά την ανωτερότητα των γηπεδούχων με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Κλάεσον (78΄), η Σπάρτα άντεξε στην πίεση και πλέον μετέφερε τη «σειρά» στην έδρα της, ευελπιστώντας πως η εικόνα στην Τσεχία θα είναι αρκετά διαφορετική.

Την ίδια στιγμή η Ράκοβ των Παπανικολάου - Σβάρνα (αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του ματς) επικράτησε με 2-1 του Άρη Λεμεσού στην Πολωνία για να αποκτήσει το πρώτο λόγο για πρόκριση στα play-offs. Τα γκολ των Κόγκεριν (7΄) και Πιασέτσι (61΄) χάρισαν το πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, με τον Μαγιαμπέλα ωστόσο στο 89΄να σκοράρει και να κρατά τους Κύπριους ζωντανούς στο κόλπο της πρόκρισης.

Τον πρώτο λόγο η Αστάνα στη μάχη του Europa League

Μπορεί απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να μην πρόβαλε μεγάλη αντίσταση, όμως στο Europa League η κατάσταση ήταν διαφορετική. Κι αυτό διότι η Αστάνα επικράτησε 2-1 της Λουντογκόρετς κι έχτισε θεμέλια πρόκρισης, τα οποία θα κληθεί να υπερασπιστεί στη Βουλγαρία την επόμενη εβδομάδα. Παρά το προβάδισμα των γηπεδούχων με τον Σάντμπεργκ στο 34΄, οι Καζακστανοί έφεραν τούμπα το ματς και έφτασαν στη μεγάλη νίκη με σκόρερ τους Τομάσεβιτς (40΄) και Μαρόκιν (53΄).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα