UEFA: Πρώτη δικαίωση στη «μάχη» με τη Super League από τον Έλληνα εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Ο Τσέφεριν

bet365

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, τάσσονται υπέρ της UEFA στη δικαστική διαμάχη με τη Super League, κρίνοντας συμβατούς τους κανόνες της με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελικό πόρισμα στις αρχές Ιανουαρίου.

Η σύγκρουση UEFA και Super League στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται και το πάνω χέρι για την επικράτηση κατέχει η διοργανώτρια αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στη δίκη των δύο πλευρών που εκτυλίσσεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Έλληνας γενικός εισαγγελέας, Αθανάσιος Ράντος, τάχθηκε υπέρ της συνομοσπονδίας, σε ένα πρώτο σημάδι δικαίωσης απέναντι στις αποστάτριες, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους που από κοινού με εννέα ακόμα ομάδες ίδρυσαν το 2020 τη Super League και επιμένουν στη σύσταση ανεξάρτητων από την UEFA διοργανώσεων.

Ο εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέφερε πως «οι κανόνες των UEFA και FIFA υπό τους οποίους οποιαδήποτε νέα διοργάνωση υπόκειται σε εκ των προτέρων έγκρισή τους, είναι συμβατή με τον αντίστοιχο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η πρώιμη αυτή απόφαση ήχησε ως προπομπός νίκης για την UEFA, η οποία και προχώρησε σε ανάρτηση στα social media χαιρετίζοντας την πρόταση του Αθανάσιου Ράντου.

Παρ' όλα αυτά, η γνωμάτευση του του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική προς το παρόν και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές του 2023. Ωστόσο, στη μεγάλη πλειονότητα των υποθέσεων, το αρχικό πόρισμα του γενικού εισαγγελέα είναι αυτό που καθοδηγεί τους δικαστές.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα