Ντόρτμουντ - Λειψία 3-3: Άρπαξε τα δώρα, μένει κορυφή (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Λειψία 3-3: Άρπαξε τα δώρα, μένει κορυφή (vid)

bet365

Η ανώτερη Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά με τρεις γκάφες στο β' μέρος, δώρισε τον βαθμό (3-3) στην ψυχωμένη Λειψία, που προελαύνει στην κορυφή.

Ματς-διαφήμιση της Bundesliga στο «Signal Iduna Park» το έκανε ντέρμπι... από το πουθενά η Ντόρτμουντ και τελικά το πλήρωσε.

Οι Βεστφαλοί παρά το εξαιρετικό τους πρώτο ημίχρονο, στο οποίο «έπνιξαν» την πρωτοπόρο Λειψία με τον ρυθμό τους, έκαναν χριστουγεννιάτικα δώρα στους αντιπάλους τους στο δεύτερο μέρος και έχασαν την ευκαιρία να την πλησιάσουν στον έναν βαθμό.

Με εξαίρεση την άμυνα των γηπεδούχων, που πρωταγωνίστησε στις γκάφες με θύτες τους Μπούρκι και Μπραντ για την ισοφάριση από το 2-0 του ημιχρόνου, το ματς περιστράφηκε γύρω από τα πιο «καυτά» wonderkids, τους Τζέιντον Σάντσο και Τίμο Βέρνερ.

Αρχικά, ο Άγγλος εξτρέμ πήρε τη σκυτάλη από τον Τζούλιαν Βάιγκλ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 23' μετά από λάθος εκτίμηση του Γκουλάσκι και εν συνεχεία μάγεψε. Πρώτα με ασίστ για το άμεσο 2-0 του Μπραντ στο 34', η Νο23 από την έναρξη της περσινής περιόδου, μια επίδοση ασύγκριτη από άλλον παίκτη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Και στο δεύτερο μέρος, ήταν εκείνος που έβαλε ξανά μπροστά την Ντόρτμουντ στο 55' με 3-2 κι έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που σκοράρει 22 γκολ, προτού καν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια.

Όμως, ο «κόκκινος ταύρος» που λέγεται Τίμο Βέρνερ, ισοφάρισε σε αντίκτυπο, ρεκόρ και ουσία τον Βρετανό, αφού ήταν εκείνος που μετέτρεψε σε γκολ τα δύο λάθη, μέσα σε ένα εξάλεπτο (47'-53'), πιάνοντας στην κορυφή της λίστας των σκόρερ τον Λεβαντόφσκι με 18 γκολ σε 16 αγωνιστικές κι έγινε ο πρώτος Γερμανός που το πετυχαίνει μετά τον Γκερντ Μίλερ τη σεζόν 1977-78.

Το γκολ του Σικ στο 78', μετά από αδράνεια της άμυνας, ήρθε να δώσει στο τέλος έναν πολύτιμο βαθμό για την ακάθεκτη φέτος Λειψία, η οποία μετρά 11 συνεχόμενα ματς αήττητη και φιγουράρει πρώτη, με κίνδυνο βέβαια να την πιάσει η Γκλάντμπαχ στους 34 βαθμούς. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ παρέμεινε στο -4 από την πρωτιά και στην τρίτη θέση.

Ντόρτμουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Ακάντζι, Χούμελς, Ζάγκαντου, Χακίμι, Βάιγκλ, Μπραντ, Γκερέιρο (84' Σουλτς), Σάντσο (71' Πίστσεκ, Ρόις, Αζάρ.

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάσκι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε, Κλόστερμαν, Ντέμε, Σάμπιτσερ (70' Κούνια), Λάιμερ, Βέρνερ, Πόουλσεν (62' Σικ), Φόρσμπεργκ (46' Ενκουνκού).

Πεντάρα η Μάιντζ με σούπερ Κουάισον!

Η Μάιντζ αντέδρασε στη συντριβή από την Ντόρτμουντ, διέλυσε με 5-0 τη Βέρντερ Βρέμης και πήρε βαθμολογική ανάσα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κουάισον ο οποίος πέτυχε χατ τρικ. Συνεχίζεται η κατηφόρα για τη Βέρντερ, που δέχθηκε 11 γκολ στα δυο τελευταία ματς και παραμένει μια ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Κουάισον άνοιξε το σκορ στο 10', ενώ το 2-0 έγινε με αυτογκόλ του Παβλένκα. Ο Κουάισον το πήρε πάνω του και πέτυχε δυο τέρματα στο 19' και το 38΄. Ο Ματέτα στο 81' διαμόρφωσε το 5-0.

Χτίζει σερί η Άουγκσμπουργκ!

Εντυπωσιακή η Άουγκσμπουργκ, επικράτησε 3-0 της Φορτούνα και την άφησε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα, έμεινε για έκτο σερί ματς αήττητη, έχοντας σε αυτό το διάστημα πέντε νίκες. Ο Μαξ στο 32' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Γεβντάι σημείωσε το 2-0. Ο Μαξ στο 72' διαμόρφωσε το 3-0.

Διπλό ανάσα η Χόφενχαϊμ

Η Χόφενχαϊμ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ουνιόν κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ με τον Μπεμπου στο 56' και στις καθυστερήσεις ο Μπάουμγκαρτνερ πέτυχε το 2-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα