Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-0: Τέλος το αήττητο των Λύκων (vid)

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-0: Τέλος το αήττητο των Λύκων (vid)

bet365

Η Ντόρτμουντ έχασε τον Ρόις, αλλά κέρδισε με 3-0 την Βόλφσμπουργκ. Συνεχίζει στην κορυφή η εκπληκτική Γκλάντμπαχ, 8άρα η Λειψία!

Η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ανέβηκε στη 2η θέση της Bundesliga, βάζοντας παράλληλα τέλος και στο αήττητο σερί της Βόλφσμπουργκ φέτος. Οι φάσεις ήταν λίγες στο πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τις δύο σημαντικές και τους γηπεδούχους να χάνουν με τραυματισμό τον Ρόις από το 28’.

Στην επανάληψη οι Βεστφαλοί ανέβασαν ταχύτητα, κυριάρχησαν και έφτασαν δίκαια στη νίκη. Ο Αζάρ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 52’ και τα πάντα τελείωσαν στο 58’, όταν ο Γκερέιρο έκανε το 2-0! Οι Λύκοι δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν, με τον Γκέτσε να κάνει το τελικό 3-0 με πέναλτι στο 88’.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Πίσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Νταούντ (69’ Βίτσελ), Βάιγκλ, Αζάρ, Ρόις (28’ Γκέτσε), Χακίμι, Μπραντ (89’ Αλκάθερ)

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάζνερ): Πέρβαν, Γουίλιαμ, Μπρούμα, Μπρουκς, Τισεράν (79’ Μπρέκαλο), Ρουσιγιόν (90’ Στέφεν), Άρνολντ, Γκιλαβογκί, Νμέτσα (66’ Κλάους), Ζοάο Βίκτορ, Βέργκχορστ

Δεν πέφτει από την κορυφή η Γκλάντμπαχ!
Η εκπληκτική Γκλάντμπαχ συνεχίζει την πορεία της στην κορυφή. Θύμα των Πουλαριών αυτή τη φορά έπεσε η Λεβερκούζεν, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με μεγάλη νίκη με 2-1. Στο 18’ ο Βεντ άνοιξε το σκορ για την Μπορούσια, πριν ο Φόλαντ ισοφαρίσει σε 1-1 στο 25’. Πριν το ημίχρονο, όμως, ο Τουράμ έκανε το 1-2 στο 42’, με τους γηπεδούχους να πιέζουν στην επανάληψη, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά την ομάδα του Ρόζε να κρατάει τη νίκη μέχρι το τέλος.

Παραλίγο... 10άρα η Λειψία!
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε πέντε, ούτε επτά... Η Λειψία έριξε 8 γκολ στην κακομοίρα τη Μάιντς (8-0) και παρέμεινε στο -4 από την κορυφή, πιάνοντας ταυτόχρονα στη βαθμολογία την Μπάγερν, η οποία την ίδια ώρα περνούσε δύσκολα στη Φρανκφούρτη. Οπως και η Μάιντς δηλαδή, για την οποία το μαρτύριο άρχισε από νωρίς και ήταν ατελείωτο... Το 1-0 από τον Σάμπιτσερ στο 5', το 2-0 από τον Βέρνερ στο 30', το 3-0 από τον Ενκουνκού στο 35', το 4-0 από τον Χάλστενμπεργκ στο 38', το 5-0 από τον Πόουλσεν στο 44', το 6-0 από τον Βέρνερ στο 48', το 7-0 από τον Μουκιελέ στο 50', το 7-0 από τον Βέρνερ -για το χατ-τρικ- στο 87'. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι είπαν να... κόψουν ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν ένα σκορ που θα το θυμούνται για πολύ καιρό.

«Λύτρωσε» τη Φράιμπουργκ ο Πέτερσεν
Με ήρωα τον Νιλς Πέτερσεν, η Φράιμπουργκ απέδρασε με πολύτιμο βαθμό από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης με σκορ 2-2. Σε ένα ματς όπου έδειχνε πως θα καταλήξει στους γηπεδούχους, η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ «ξέρανε» τους «πράσινους» με τον Νιλς Πέτερσεν να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 90+3’ και την τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα, παίζοντας μάλιστα με λιγότερο παίκτη από το 88’ ‘όταν ο Χάμπερερ αποβλήθηκε με δεύετρη κίτρινη κάρτα και διατήρησε έτσι την ομάδα του στην πρώτη πεντάδα με 18 βαθμούς.

Ο Γερμανός φορ ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 28’ για τους φιλοξενούμενους και έφτασε τα 68 γκολ σε 189 ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά της η Βέρντερ προηγήθηκε με τον Μίλος Ρασίτσα στο 9’ και ανέκτησε το προβάδισμα της στο 59’ χάρη σε κεφαλιά του Γκέμπρε Σελασιέ. Σημειώνεται ότι στο 20’ ακυρώθηκε γκολ του Σάλαι για την Φράιμπουργκ μετά από υπόδειξη του VAR. Πλέον, το σύνολο του Φλόριαν Κόχφελντ, μετά την απώλεια ενός σημαντικού τριπόντου, μένει στη 12η θέση με 11 βαθμούς, τέσσερις μόλις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και χωρίς να έχουν παίξει ακόμη τέσσερις ομάδες που βρίσκονται από κάτω της στην κατάταξη.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα