Δύσκολα και φέτος το Αμβούργο

Gazzetta team
Δύσκολα και φέτος το Αμβούργο

bet365

Η χρονιά άλλαξε, όμως το Αμβούργο δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και μετά την ήττα από την Αουγκσμπουργκ (1-0) παρέμεινε στον υποβιβασμό. Νίκες για Στουτγκάρδη, Ανόβερο.

Η χειμερινή διακοπή στην Bundesliga δεν άλλαξε τα αποτελέσματα για το Αμβούργο. Η ομάδα του Ματίας Γκίσντολ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Αουγκσμπουργκ από το γκολ που σημείωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Κου (1-0) και παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και τη 17η θέση του βαθμολογικού πίνανα, πάνω μόνο από την παραπαίουσα, Κολονία. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για το Αμβούργο, που έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτο διαδοχικό ματς, ενώ σε αυτό το διάστημα έχει σκοράρει μόλις δύο φορές.

Σε λίγο καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η Βέρντερ, η οποία αν και βρέθηκε να χάνει στην έδρα της από την Χόφενχαϊμ, πήρε βαθμό από την εξαιρετική ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και με αυτόν βρίσκεται πάνω από το Αμβούργο. Το club της Βρέμης είδε την μπάλα στα δίχτυα του από το γκολ του Χούμπνερ στο 39' όμως στην επανάληψη και το 63' ο δεξιός μπακ, Τεό Γκέμπρε Σελασιέ έκανε το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό.

Σημαντική νίκη που τη βάζει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη πήρε η Στουτγκάρδη, η οποία είχε πάει στη διακοπή με 4 διαδοχικές ήττες. Οι Σουηβοί επικράτησαν 1-0 εντός της Χέρτα Βερολίνου χάρη σε αυτογκόλ που του Νίκλας Σταρκ στο 78', έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί και πέρασαν στο +2 από τις ομάδες που υποβιβάζονται.

Τρελή ανατροπή!
Το 2018 μπήκε με μαγικό τρόπο για το Αννόβερο και με πολύ άσχημο για την Μάιντς, η οποία υπέστη σοκ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Τα γκολ των Μούτο (28') και Χακ (31') έβαλαν από νωρίς μπροστά με 2-0 την Μάιντς εκτός έδρας αλλά ήταν η μέρα του Φούελκρουγκ και θα αποδεικνυόταν άμεσα... Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, στο 33' και στο 38', έφερε τους γηπεδούχους στο 2-2 και... σιγά μην σταματούσε εκεί. Στο 76' ο Φούελκρουγκ ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει την μπάλα και να κάνει το 3-2 πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ στη Bundesliga, οδηγώντας το Αννόβερο σε μια τρελή νίκη και διατηρώντας την Μάιντς μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Επιτέλους (εντός έδρας) νίκη
Η Στουτγκάρδη είχε κλείσει το 2017 με τέσσερις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, χωρίς να πετύχει γκολ μάλιστα. Αυτό άλλαξε στο πρώτο ματς του 2018, αφού η Χέρτα αποδείχθηκε ο ιδανικός αντίπαλος για να επιστρέψουν στις νίκες οι Σουηβοί. Το ματς θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες αλλά τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, έχοντας και τη... βοήθεια των Βερολινέζων αφού το τελικό 1-0 γράφτηκε από το αυτογκόλ του Σταρκ στο 78'. Ετσι, η Στουτγκάρδη πήγε στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη ενώ η Χέρτα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην 6άδα.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα αποτελέσματα

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης - Φράιμπουργκ 1-1
(28' Αλέρ - 51' Κοχ)

Αουγκσμπουργκ - Αμβούργο 1-0
(45' Κου)

Ανόβερο - Μάιντς 3-2
(33', 38' πεν., 75' Φούλκρουγκ - 26' Γιοσινόρι, 31' Χακ)

Στουτγκάρδη - Χέρτα Βερολίνου 1-0
(78' αυτ. Σταρκ)

Βέρντερ Βρέμης - Χόφενχαϊμ 1-1
(63' Γκέμπρε Σελασιέ - 39' Χούμπνερ)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα