Στουτγκάρδη – Μπάγερν 0-1

Gazzetta team
Στουτγκάρδη – Μπάγερν 0-1

bet365

Ο Ούλραϊχ κράτησε στο 94' το 0-1 για τους Βαυαρούς στη Στουτγκάρδη και με την ισοπαλία της Σάλκε ουσιαστικά κλειδώνουν τον τίτλο πριν τη διακοπή. Πρώτη νίκη για Κολωνία.

Είχε 15 σερί νίκες εντός- εκτός στα μεταξύ τους. Επομένως, αυτό το 0-1 της Μπάγερν στην «Μερσέντες Αρένα» το λες και δύσκολο. Οι Βαυαροί όπως ακριβώς και στο προηγούμενο με την Κολωνία, ήταν κυρίαρχοι, έφτιαξαν φάσεις, σκόνταψαν στον εξαιρετικό Τσίελερ, αλλά τελικά βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν την Στουτγκάρδη. Τη λύση έδωσε ο Μίλερ (79') με κοντινό σουτ στη γωνία.

Βέβαια οι Βαυαροί παραλίγο να σοκαριστούν στις καθυστερήσεις και αφού πρώτα έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Ζίλε έκανε πέναλτι που δόθηκε με τη χρήση VAR, αλλά ο Ούλραϊχ απέκρουσε στο 94' την εκτέλεση του Ακολο και επέτρεψε στην ομάδα του να φτάσει ήρεμη στη χειμερινή διακοπή. Βέβαια, μεσολαβεί το μεσοβδόμαδο Klassiker με τη Ντόρτμουντ για το κύπελλο.

Στουτγκάρδη (Χάνες Βολφ): Τσίλερ, Μπάντστουρμπερ, Αόγκο (81' Ασάλο), Μπάουμγκαρντλ, Μπεκ (81' Μπρεκάλο), Γκέντνερ, Παβάρ, Οζκάν, Ασκασίμπα, Ακολο, Τερόντε (47' Καμίνσκι)

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Μπόατενγκ, Χούμελς (68' Ζίλε), Βιδάλ, Τολισό (65'), Κίμιχ, Χάμες Ροδρίγκες, Κομάν (84' Αλάμπα), Λεβαντόφσκι.


Περισσότερα σε λίγο...

Δεν άντεξε η Βέρντερ
Η Βέρντερ βρέθηκε πολύ κοντά στην 3η σερί εντός έδρας νίκη, η οποία θα την έβγαζε από τη ζώνη του υποβιβασμού, όμως παρότι προηγήθηκε νωρίς με 2-0 κόντρα στην Μάιντς χάρη στα γκολ των Μπαργκφρέντε (2') και Μπελφοντίλ (17'), απέτυχε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Το club της Βρέμης διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ μέχρι το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, όμως πήρε μόλις έναν βαθμό καθώς στο 70' ο Ρόμπιν Κουάισον μείωσε σε 2-1 και στο 93' ο Φαμπιάν Φράι ισοφάρισε για το τελικό 2-2 στέλνοντας την ομάδα του Φλόριαν Κόφελντ στη διακοπή ούσα μέσα στις ομάδες που πέφτουν.

Σεντονάτη στις... διακοπές η Σάλκε!
Σε ένα απίθανο ματς, η Σάλκε έκανε την ανατροπή και στις καθυστερήσεις απέσπασε ισοπαλία 2-2 στη Φρανκφούρτη από την Αϊντραχτ. Ετσι, πάει... διακοπές «σεντονάτη», αφού είναι στη 2η θέση. Βέβαια, στη θέση της θα μπορούσε να ήταν η γηπεδούχος, αφού βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γιόβιτς άνοιξε το σκορ, ενώ στο 65' ο Χάλε πέτυχε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα, πίεσαν ασφυκτικά, εκμεταλλεύθηκαν τη χαλαρότητα της Αϊντραχτ κι έφεραν τα πάνω - κάτω! Ο Εμπολό στο 82΄ μείωσε σε 2-1 και ο Νάλντο στο 90' +5' επιβεβαίωσε την πελατειακή του σχέση με την αντίπαλο, αφού πέτυχε το 6ο γκολ εις βάρος της, διαμορφώνοντας έτσι το 2-2.

Υπάρχει... ζωή στην Κολωνία
Χρειάστηκε να φτάσουμε λίγες ώρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων για να πετύχει η Κολωνία την πρώτη φετινή της νίκη! Σημάδια ζωής στο Ράιν Ενεργκι Στάντιον, με την ομάδα του Ρούτενμπεκ να επικρατεί 1-0 της Βόλφσμπουργκ, να φτάνει τους έξι βαθμούς και να βρίσκεται στο -9 από τα μπαράζ παραμονής! Παρά τα σημαντικά προβλήματα, οι «Τράγοι» τα πήγαν περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι, κράτησαν τους Λύκους μακριά από τον Χορν και το γκολ του Κλέμενς σφράγισε ένα τρίποντο ελπίδας! Ηταν το 6ο γκολ της Κολωνίας στα τέσσερα τελευταία ματς, όταν στα προηγούμενα 13 είχε μόλις... 4 τέρματα!

Σούπερ Φινμπόγκασον, σοκ για Φράιμπουργκ!
Την προηγούμενη Κυριακή η Φράιμπουργκ πέτυχε δυο γκολ στις καθυστερήσεις και νίκησε 4-3 εκτός έδρας την Κολωνία. Μια εβδομάδα αργότερα έζησε κι αυτή το... σοκ, καθώς στο ίδιο διάστημα δέχθηκε δυο γκολ κι απέτυχε να κερδίσει εκτός την Αουγκσμπουργκ. Ισόπαλο 3-3 το ματς, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να απομακρυνθούν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο 1ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Φινμπόγκασον! Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά της αντιπάλου και απάντησαν με τρία τέρματα. Στο 20' ο Γκούντερ πέτυχε το 1-1, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Πέτερσεν με γκολ στο 48' και στο 65'! Ο Φινμπόγκασον όμως φρόντισε να... σοκάρει την Φράιμπουργκ και με δυο τέρματα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-3!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα