Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 3-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Άουγκσμπουργκ 3-0

bet365

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Μπάγερν, που κέρδισε με 3-0 την Άουγκσμπουργκ. Νέα ήττα με... VAR για την Κολωνία, επιτέλους νίκη για Βόλφσμπουργκ, το έσωσε η Λεβερκούζεν.

Ο Γιουπ Χάινκες είδε τους παίκτες του να κερδίζουν εύκολα με 3-0 την Άουγκσμπουργκ και να του κάνουν δώρο την 500ή νίκη του στην Bundesliga. Οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά, ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και επέτρεψαν ελάχιστες φάσεις στους αντιπάλους τους.

Ζίλε, Λεβαντόφσκι και Χούμελς έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν έρθει το γκολ για την Μπάγερν στο 31’ με τον Βιδάλ ύστερα από φάση διαρκείας, με τον Καϊούμπι να απειλεί για πρώτη φορά τον Ούλραϊχ στιγμές νωρίτερα στο 29’. Και όταν ο Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0 στο 38’ τα πάντα τελείωσαν. Τι κι αν οι Βαυαροί κατέβασαν ταχύτητα; Είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Λεβαντόφσκι (ανέβηκε στην 11η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga) να κάνει το τελικό 3-0 στο 48’. Οι ευκαιρίες μέχρι το τέλος ήρθαν ξανά για τους γηπεδούχους, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Ραφίνια, Χούμελς, Ζίλε, Κίμιχ, Βιδάλ (80’ Ρούντι), Μαρτίνεθ, Χάμες, Ρόμπεν (78’ Τολισό), Μπερνάτ (74’ Αλάμπα), Λεβαντόφσκι

Άουγκσμπουργκ (Μάνουελ Μπάουμ): Χιτς, Οπάρε, Ντάνσο, Γκουβελέου, Μαξ, Κεντίρα, Μπάιερ, Χέλερ (60’ Σμιντ), Γκρέγκοριτς, Καϊούμπι (69’ Σταφυλίδης), Φινμπόγκασον (83’ Γι)

Το... έσωσε με 10 η Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με ισάριθμα πέναλτι, στη δεύτερη περίπτωση έμεινε με δέκα παίκτες, αλλά κατάφερε να αποφύγει στο τέλος την ήττα από την Λειψία, ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 με τον Φόλαντ. Το ματς είχε δυνατές μονομαχίες από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα, όταν στο 13’ ο Μεχμέντι έκανε πέναλτι και ο Βέρνερ το 0-1 από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην επίθεση και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 44’ με τον Μπέιλι. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, ο Χένριξ έκανε χέρι στην περιοχή, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και ο Φόρσμπεργκ έκανε το 1-2. Οι ασπιρίνες δεν τα παράτησαν ακόμη και με παίκτη λιγότερο και έφτασαν ξανά στην ισοφάριση στο 74’, με τον Φόλαντ να κάνει το 2-2.

Με δώρο από το VAR η Μάιντς
Το Μάιντς-Κολωνία ήταν ένα ματς που τα είχε όλα. Ενταση, δύσκολες φάσεις, διαμαρτυρίες και λάθος μέσω VAR, το οποίο έκρινε και τον αγώνα. Η βουτιά του Ντε Μπλάσις στο 43', για κάποιο λόγο, έπεισε ακόμη και μέσω της εξέτασης του βίντεο ότι είναι πέναλτι και από τη βούλα ο Μπροζίνσκι έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 71', όταν αποβλήθηκε ο Ντονάτι. Αποβολή που δεν επηρέασε την Μάιντς, η οποία κράτησε το 1-0 και πήρε το τρίποντο, με το οποίο αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Επιτέλους νίκη οι Λύκοι
Η Βόλφσμπουργκ δεν έλεγε να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες επί εβδομάδες, μέχρι που υποδέχθηκε την Φράιμπουργκ και πήρε σημαντική, βαθμολογικά και ψυχολογικά, νίκη με 3-1. Οι γηπεδούχοι άρχισαν ιδανικά το ματς αφού μόλις στο 3' ο Γκέρχαρντ έκανε το 1-0 και στο 29' ο Μάλι ήταν εκεί που έπρεπε για να εκτελέσει για το 2-0. Δύο φάσεις είχε στο πρώτο μέρος η Βόλφσμπουργκ, δύο γκολ έβαλε, θέτονας βάσεις για την πρώτη νίκη με τον Μάρτιν Σμίντ στον πάγκο. Η Φράιμπουργκ, άλλωστε, μάλλον δεν ήξερε τι να κάνει επιθετικά ενώ κι όταν κατάφερε να μειώσει, με τον Καπούστκα στο 68', οι γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση, στο 70', με τον Μάλι ξανά (3-1).

Στις καθυστερήσεις το βαθμό η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ κατάφερε να ισοφαρίσει την Άιντραχτ στις καθυστερήσεις και να αποφύγει την ήττα. Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Αετούς, με τον Μπόατενγκ να σκοράρει με γκολάρα για το 0-1. Ο ρυθμός άνοιξε από νωρίς, ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν, με το 0-1 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά ο Χραντέτσκι έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στην κόντρα ο Ρέμπιτς θα μπορούσε να είχε τελειώσει τα πάντα στο 79’. Δεν το έκανε και οι φιλοξενούμενοι το πλήρωσαν, με τον Ουτ να κάνει το τελικό 1-1 στο 1’ των καθυστερήσεων.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα