Μπάγερν - Ντόρτμουντ 0-2: Οι Βεστφαλοί «άλωσαν» το Μόναχο μετά από μια δεκαετία!

dortmund

bet365

Η Ντόρτμουντ νίκησε την Μπάγερν με 2-0 και πήρε «διπλό» στο Μόναχο σε ματς Bundesliga μετά από μια δεκαετία. Τέλος σε αήττητο σερί των Βαυαρών σε Klassiker έπειτα από δέκα ματς, σε πέντε χρόνια.

Η Ντόρτμουντ έσπασε το αρνητικό της σερί στο «Klassiker» και στέλνει το πρωτάθλημα στο Λεβερκούζεν! Οι Βεστφαλοί επιβλήθηκαν της Μπάγερν στο Μόναχο με 2-0 και άφησαν τους Βαυαρούς στο -13 από την πρωτοπόρο ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, με επτά αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Bundesliga. Πρώτη νίκη της Μπορούσια στο μεγάλο ντέρμπι της Γερμανίας μετά από εννέα ήττες και μια ισοπαλία την τελευταία δεκαετία και πρώτο «διπλό» στην «Allianz Arena» σε ματς πρωταθλήματος, έπειτα από δέκα χρόνια (12/4/2014, 0-3).

H Μπάγερν απείλησε στο 7' με την κεφαλιά του Κέιν και η Ντόρτμουντ προηγήθηκε τρία λεπτά αργότερα (10'), στην πρώτη της φάση στο ντέρμπι. Οι Κιτρινόμαυροι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπραντ έπαιξε κάθετα, ο Ντε Λιχτ δεν πρόλαβε τον Αντεγέμι, ο οποίος με σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση εκτέλεσε τον Ούλραϊχ και έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Στο 23' ο Κέιν εξ επαφής δεν κατάφερε να βρει εστία και στο 35' ο Ενμετσά απομάκρυνε την μπάλα πάνω από τη γραμμή μετά από κεφαλιά του Ντάιερ. Στο 53' και στο 58' ο Ούλραϊχ είπε με δυσκολία «όχι» στις προσπάθειες των Ενμέτσα και Χούμελς.

Στο 83' ο Αλέ άνοιξε την μπάλα στον Ριέρσον, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 89' ο Μαζράουι έβγαλε τη σέντρα και ο Κέιν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR και το 0-2 έμεινε μέχρι το φινάλε. Με αυτό το τρίποντο οι Βεστφαλοί συνεχίζουν στην 4η θέση, στο +3 από τη Λειψία και στο -3 από την 3η Στουτγκάρδη.

Μπάγερν (Τούχελ): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Ντέιβις (84' Τσούπο-Μότινγκ), Λάιμερ (73' Μαζραουί), Γκορέτσκα, Σανέ (63' Κομάν), Μίλερ (63' Τελ), Μουσιάλα (63' Γκνάμπρι), Κέιν

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Μέγερ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Νμέτσα (68' Εζτζάν), Τζαν, Σάντσο (84' Βολφ), Μπραντ (68' Ρόις), Αντεγέμι (84' Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (74' Αλέ)

Η βαθμολογία:

bundesliga

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα