Τζόλης: Το επληκτικό στατιστικό του που τον φέρνει δεύτερο παγκοσμίως στους παίκτες κάτω των 23

Τζόλης: Το επληκτικό στατιστικό του που τον φέρνει δεύτερο παγκοσμίως στους παίκτες κάτω των 23

Τζόλης

bet365

Το εκπληκτικό στατιστικό του Χρήστου Τζόλη που τον έφερε δεύτερο παγκοσμίως σε στατιστική κατηγορία ανάμεσα στους παίκτες Κ23 παγκοσμίως.

Ο Χρήστος Τζόλης έχει κάνει εκπληκτικό πρώτο μισό της σεζόν στην Γερμανία στην δεύτερη κατηγορία της χώρας με την φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο 21χρονος Έλληνας εξτρέμ έχει πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές κατά τις οποίες έχει σκοράρει εννέα γκολ κι έχει δώσει τέσσερις ασίστ στα 1.237 λεπτά που έχει αγωνιστεί.

Ουσιαστικά σκοράρει ένα τέρμα κάθε 137 λεπτά ενώ έχει συμμετοχή σε γκολ (σκοράροντας ή δίνοντας ασίστ) κάθε 95 λεπτά. Παρ' όλα αυτά δεν είναι τα πιο εντυπωσιακά στατιστικά του.

Η καλύτερή του επίδοση βρίσκεται στην στατιστική κατηγορία των πασών κλειδιά ανά 90 λεπτά αγώνα. Εκεί, σύμφωνα με το CIES Football Observatory, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δίνει 1,49 κάθε 90 αγωνιστικά λεπτά, μία επίδοση που τον κατατάσσει στην δεύτερη θέση μεταξύ των παικτών ηλικίας κάτω των 23 παγκοσμίως (η έρευνα αφορά 73 πρωταθλήματα). Μπροστά του είναι μόνο ο εκπληκτικός Γιόχαν Μπακαγιόκο της Αϊντχόφεν και μάλιστα με διαφορά, αφού εκείνος δίνει 1,85 πάσες κλειδιά ανά 90 λεπτά, ήτοι 0,36 παραπάνω.

Δείτε τους πρώτους δέκα ποδοσφαιριστές στην κατηγορία αυτή:

τζόλης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα