Λειψία - Κολωνία 6-0: Εξάρα... τετράδας για τους Ταύρους

Βασίλης Μπαλατσός
leipzig_win

bet365

Η Λειψία διέλυσε με 6-0 την Κολωνία, προσπέρασε την Ντόρτμουντ και ανέβηκε στην 4η θέση της Bundesliga. Δυο γκολ ο Οπέντα, δυο ασίστ ο Σίμονς.

Η Λειψία έκανε... πάρτι στην «Red Bull Arena» με «καλεσμένη» την Κολωνία. Oι Ταύροι διέλυσαν τους Τράγους με το «βαρύ» 6-0 και ανέβηκαν στην 4η θέση της Bundesliga, καθώς προσπέρασαν την Ντόρτμουντ στην ισοβαθμία (20-20), έχοντας βεβαίως ματς περισσότερο.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίο στο 14' κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Τίμο Βέρνερ. Στο 40' ο Σίμονς έβγαλε σε θέση βολής τον Οπέντα, ο οποίος διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 43' βρήκε και ο Ράουμ τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά μετά από ασίστ του Χένριχκς και στο 45+2' ο Σίμονς έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Οπέντα, ο οποίος με σουτ μετά από ντρίμπλα έκανε το 4-0, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Βέλγος φορ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λειψίας που φτάσει τα οκτώ γκολ σε μόλις εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Στο ίδιο τέρμπο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να πατούν όποτε θέλουν την αντίπαλη περιοχή. Στο 80' η Κολωνία έμεινε με δέκα παίκτες μετά από αποβολή του Όλεσεν. Στο 88' ο Σέσκο έβαλε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και στο 90+2' ο Μπαουμγκάρντνερ με εντυπωσιακό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα