Μπόχουμ - Ουνιόν Βερολίνου 2-1: Σόκαρε την πρωτοπόρο η ουραγός (vid)

Ιάσονας Θεριός
Μπόχουμ - Ουνιόν Βερολίνου 2-1: Σόκαρε την πρωτοπόρο η ουραγός (vid)

bet365

Η Μπόχουμ προσγείωσε απότομα την Ουνιόν, επικρατώντας εντός έδρας των «ιπτάμενων» φέτος Βερολινέζων με 2-1, με το ίδιο σκορ η Χέρτα κατάφερε στο 89' να πάρει τη νίκη απέναντι στη Σάλκε

Ήττα-σοκ με 2-1 υπέστη η πρωτοπόρος Ουνιόν Βερολίνου στην έδρα της ουραγού Μπόχουμ. Οι γηπεδούχοι μπορεί μέχρι σήμερα να μετρούσαν μόλις μία νίκη στην Bundesliga, κατάφεραν όμως να πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι μάλιστα στους εντυπωσιακούς φέτος Βερολινέζους. Ο Κώστας Σταφυλίδης βοήθησε την Μπόχουμ από τον πάγκο, μπαίνοντας στο παιχνίδι στο 79' ενώ ο Λαμπρόπουλος δεν αγωνίστηκε. Η ομάδα από τη Βεστφαλία πήρε κεφάλι στο σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 43' ο Χόφμαν κέρδισε με άνεση την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής μετά το κόρνερ του Φόρστερ και έκανε το 1-0. Στο 71ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της, όταν ξεχύθηκε άψογα στην αντεπίθεση. Ο Αντζέι σέρβιρε όμορφα από τα αριστερά στον Χόλτμαν και o Φιλιππινέζος δεν αστόχησε για το 2-0. Στο 77' η ομάδα του η Φίσερ είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά Ρίεμαν απέκρουσε το πέναλτι του Πάντοβιτς. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Γερμανός κίπερ λέει «όχι» φέτος σε αντίπαλο παίκτη από την άσπρη βούλα. Ο Πάντοβιτς πάντως, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού πήρε, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, το αίμα του πίσω αφού με σουτ-κεραυνό έκανε το 2-1. Ήταν ωστόσο πολύ αργά για την πρωτοπόρο να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Η Μπόχουμ με τη νίκη αυτή ανέβηκε στη 17η θέση της βαθμολογίας ενώ η Ουνιόν Βερολίνου παρέμεινε στην κορυφή απέχοντας όμως πλέον, μόλις έναν βαθμό από την Μπάγερν Μονάχου.

Αγχώθηκε αλλά πήρε τη νίκη η Χέρτα

Αντίθετα, η συγκάτοικος της Ουνιόν, Χέρτα, κατόρθωσε στο τέλος του θεαματικού αγώνα με τη Σάλκε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική εντός έδρας νίκη. Το σκορ πίστεψε ότι άνοιξε για τους φιλοξενούμενους ο Μπούλτερ στο 15'. Το VAR όμως, είχε διαφορετική άποψη και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Το 1-0 έκανε τελικά για τους γηπεδούχους ο Τουσάρτ στο 49'. Στο 86ο λεπτό η ομάδα από το Γκεζελκίρχεν βρήκε την απάντηση της με το άψογο τελείωμα του Μόλετ να φέρνει την ισοφάριση. Οι Βερολινέζοι ωστόσο, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο 89' το σουτ του Γιόβετιτς κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας της ομάδας του Κρόιτσερ και έκανε το 2-1 το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Η Χέρτα με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 13η θέση της βαθμολογίας ενώ η Σάλκε έπεσε στην 20η.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα