Αρσεναλ – Λουντογκόρετς 6-0

Γιώργος Καραμάνος
Αρσεναλ – Λουντογκόρετς 6-0

bet365

Ο Οζίλ σημείωσε το πρώτο επαγγελματικό χατ τρικ της καριέρας του και οι Gunners έριξαν μισή ντουζίνα (6-0) στην Λουντογκόρετς. Μαζί και η Παρί με το 3-0 επί της Βασιλείας.

Απόλυτο φαβορί ήταν και έτσι συνέβη. Η Αρσεναλ όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαλύσει την Λουντογκόρετς. Στην πρώτη φορά της ιστορίας τους που αντιμετώπισαν αντίπαλο από την Βουλγαρία, οι Gunners έπιασαν εκπληκτική απόδοση και σταμάτησαν το κοντέρ στο εμφατικό 6-0, ένα λιγότερο δηλαδή από το ρεκόρ τους στην Ευρώπη. Για το καλό ξεκίνημα φρόντισε με το πιο ωραίο γκολ ο Αλέξις Σάντσες (13’). Αφού άδειασε τον αντίπαλό του, σήκωσε το κεφάλι και το τελείωσε με υπέροχη λόμπα πάνω από τον τερματοφύλακα.

Οι Βούλγαροι απάντησαν με δύο καλές ευκαιρίες που σταμάτησαν στον Οσπίνα, αλλά εκεί έσβησαν όλες οι προσπάθειες τους. Στο 42’ ανέλαβε ο Γουόλκοτ με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής, για να φτάσει τα 14 γκολ στην καριέρα του στο Champions League και τα οκτώ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν. Το ωραίο πλασέ του Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (46’) έγραψε το 4-0. Κάπου εκεί πήρε μπροστά ο Οζίλ, ο οποίος σημείωσε το πρώτο επαγγελματικό χατ τρικ της καριέρας του. Αρχή έκανε στο 56’ από τέλεια 30άρα μπαλιά του Καθόρλα και στο 83’ από πάσα του Λούκας. Το πιο ωραίο όμως ήταν το μονοκόμματο βολέ του (87’), στέλνοντας τους Λονδρέζους μισό βήμα από την πρόκριση.

Τριάρα και… τυχερή η Παρί
ΟΚ, η Παρί έκανε τη δουλειά, αλλά αρχικά τα χρειάστηκε υποδεχόμενη την Βασιλεία. Για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της έπαιξε με αντίπαλο από την Ελβετία και είχε την βοήθεια του δοκαριού και του Αρεολά, πριν φτάσει στο υπέρ της 3-0. Ο Λανγκ (5’) στο οριζόντιο και ο Στέφεν (11’) που νικήθηκε σε τετ α τετ απείλησαν για τα καλά τους Γάλλους. Μιας και λοιπόν δεν τα έβαλαν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε ο Ντι Μαρία και ο Μόουρα να τους σκοτώσουν και ο Καβάνι στο φινάλε να συνεχίσει το φετινό κρεσέντο του. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 40’ με κοντινό δυνατό βολέ. Ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε το δικό του (63’) και ο Καβάνι που είχε κεφαλιά στο δοκάρι (48’), βρήκε δίχτυα με εύστοχο πέναλτι. Η Παρί συνέχισε έτσι με μία μόλις ήττα εντός σε 41 ματς στην Ευρώπη και ο Καβάνι έφτασε τα 12 τεμάχια σε οκτώ αγώνες.

Βαθμολογία
1. Αρσεναλ 7 9-1
2. Παρί Σ.Ζ. 7 7-2
3. Βασιλεία 1 1-6
4. Λουντογκόρετς 1 2-10

Επόμενη αγωνιστική (01/11)
Λουντογκόρετς – Αρσεναλ
Βασιλεία – Παρί Σ.Ζ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα