Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-1

Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-1

bet365

Η Ουντινέζε προηγήθηκε αλλά ο Ντιμπάλα με doppietta ανέτρεψε την κατάσταση (2-1) και έστειλε τη Γιουβέντους των δοκιμών στο +5.

Στην περσινή πρεμιέρα η Ουντινέζε είχε σοκάρει το Juventus Stadium, υποχρεώνοντας τους Μπιανκονέρι σε ήττα (0-1). Με τον Τζίτζι Ντελ Νέρι να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο τους, οι Φριουλάνι επανέφεραν τις κακές σκέψεις στους Τορινέζους μετά το γκολ του Γιάνκτο αλλά κάπου εκεί ανέλαβε ο Ντιμπάλα και... αποκατέστησε την τάξη. Με φάουλ που θύμισε Ντελ Πιέρο και με ένα πέναλτι στην επανάληψη, ο Αργεντίνος έδωσε στην Κυρία τη νίκη και το +5 στη βαθμολογία, την ίδια ώρα που ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ξεκούραζε αρκετούς ενόψει Λιόν.

Με 4-4-2 παρατάχθηκε η Γιούβε, η οποία είχε την πρώτη φάση στο 2' με το σουτ του Ντιμπάλα που έφυγε λίγο άουτ. Οι Τορινέζοι έδειχναν να έχουν όρεξη για πίεση από νωρίς αλλά στη συνέχεια φάνηκε ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι... Οι Μπιανκονέρι μπορεί να είχαν τον έλεγχο αλλά δεν φόρτσαραν αρκετά, αν και θα μπορούσαν να προηγηθούν κι έτσι. Στο 26', όμως, ο Μάντζουκιτς κατάφερε να μην σκοράρει από κοντά και με τον Καρνέζη εξουδετερωμένο. Τέσσερα λεπτά μετά, στο 30', οι γηπεδούχοι κατάλαβαν ότι θα έπρεπε να... ιδρώσουν αφού το λάθος του Ερνάνες έδωσε τη δυνατότητα στον Γιάνκτο να σουτάρει και αυτό του Μπουφόν έδωσε το 0-1! Η Γιουβέντους θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα (34') αλλά ο Λιχτστάινερ μόνος σε θέση βολής έκανε τραγικό τελείωμα και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τις... καθυστερήσεις. Λογικό είναι να το κάνει αυτό μια μικρή ομάδα όταν έχει το αποτέλεσμα αλλά όταν το κάνεις από τόσο νωρίς, μάλλον σου αξίζει να τιμωρηθείς. Και η τιμωρία της Ουντινέζε ήταν ότι δεν πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα αφού στο 43' ο Ντιμπάλα... ζωγράφισε την εκτέλεση φάουλ (1-1).

Η εικόνα του πρώτου μέρους, σήμαινε αυτομάτως ότι η Γιούβε θα έμπαινε πιο σοβαρά στην επανάληψη και έτσι έγινε. Οι παίκτες του Αλέγκρι πίεσαν αμέσως για το δεύτερο γκολ, απείλησαν με τον Ντιμπάλα και τελικά πήραν το προβάδισμα με την εκτέλεση πέναλτι του Αργεντίνου στο 51', μετά την ανατροπή του Αλεξ Σάντρο από τον Ντε Πάουλ. Οι Μπιανκονέρι είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν και στο 62' θα μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο, αν ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έβρισκε δίχτυα με κεφαλιά από πολύ κοντά μετά την ωραία σέντρα του Λιχτστάινερ. Δεν το έκανε και έτσι η Ουντινέζε παρέμεινε ζωντανή και στο τελευταίο 15λεπτο αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, εκμεταλλευόμενη και τα πολλά λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι. Λάθη που δεν στοίχισαν, όμως, αφού ο Μπουφόν στο 83' σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Ζαπάτα και κράτησε το 2-1, τους τρεις βαθμούς και το +5 από την Ρόμα, που είναι πλέον στη 2η θέση.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπενάτια (70' Μπονούτσι), Μπαρτσάλι, Εβρά, Κουαδράδο, Ερνάνες, Λεμινά, Αλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (82' Στουράρο), Μάντζουκιτς (66' Ιγουαΐν).

Ουντινέζε (Τζίτζι Ντελ Νέρι): Καρνέζης, Βαγκέ, Ντανίλο, Φελίπε, Σαμίρ (46' Αντνάν), Φοφανά, Κουμς, Γιάνκτο (75' Ερτό), Ντε Πάουλ (55' Πέριτσα), Ζαπάτα, Τερό.

 

SERIE A Τελευταία Νέα