Η Αργεντινή... πάσχει δίχως τον Μέσι

Κώστας Ζάλιαρης
Η Αργεντινή... πάσχει δίχως τον Μέσι

bet365

Από το κακό στο χειρότερο οι επιδόσεις της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στα παιχνίδια προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου δίχως τον Λιονέλ Μέσι...

Λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε την 21η Σεπτέμβρη, στο ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αργεντινός σούπερ σταρ απουσίασε από τα δύο πρόσφατα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της πατρίδας του για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας και η «αλμπισελέστε» ηττήθηκε 1-0 από την Παραγουάη, λίγες μέρες μετά την ισοπαλία (2-2) με το Περού.

Απόντος του Λιονέλ Μέσι σε επίπεδο προκριματικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, έπειτα και από το νέο αρνητικό αποτέλεσμα, η Αργεντινή έχει μετρήσει μόλις μια νίκη στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, ενώ για τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων ενόψει του 2018, από τους 21 βαθμούς που έχει διεκδικήσει η ομάδα του Μπάουζα, έχει πάρει τους 7, σε ένα ποσοστό επιτυχίας 33% έναντι του απόλυτου, όταν ο Μέσι είναι παρών!

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η εθνική ομάδα της Αργεντινής γνωρίζει ήττα σε δύο διαδοχικές εντός έδρας αναμετρήσεις, για την ίδια προκριματική φάση!

Συνδυάζοντας τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 αλλά και του 2018 (όσα ματς έχουν παιχθεί), στην CONMEBOL, με τον Μέσι στα... όπλα, η «σελέστε» έχει 65% ποσοστό νικών και 22% δίχως τον «μάγο» της Μπαρτσελόνα.

Δείτε ορισμένα στατιστικά που έχουν προκύψει από τα 10 ματς της Αργεντινής στη σειρά παιχνιδιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας:

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα