Ο άνθρωπος των επικών tweets του Σαν Μαρίνο στο gazzetta.gr: «Δεν τελειώσαμε...»

Ο άνθρωπος των επικών tweets του Σαν Μαρίνο στο gazzetta.gr: «Δεν τελειώσαμε...»

bet365

Το Σαν Μαρίνο έγραψε ιστορία με το γκολ του κόντρα στη Νορβηγία, αλλά ο άνθρωπος που χειρίζεται τα social media είναι για βραβείο! Ο Ματέο Ρόσι, λοιπόν, μίλησε στο gazzetta.gr... προειδοποιώντας ότι είναι έτοιμος για περισσότερο επικά τιτιβίσματα!

Το Σαν Μαρίνο γνώρισε στο Όσλο την τρίτη του ήττα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, αλλά κατάφερε και σημείωσε ένα ιστορικό γεγονός στο «Ullevål Stadion»: Βρήκε δίχτυα ύστερα από έναν χρόνο, ενώ πανηγύρισε γκολ εκτός έδρας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 15 χρόνια μετά!

Ήταν φυσικό και επόμενο το κρατίδιο των 33.000 κατοίκων να ζήσει στιγμές χαράς, παρά του ότι το τέρμα του Στεφανέλι δεν συνδυάστηκε με κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν έχει έρθει ποτέ, αλλά ο κόσμος δεν ξενερώνει. Ο υπεύθυνος Τύπου της Εθνικής ομάδας μάλιστα... ξεσάλωσε στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας αντιμετωπίζοντας το γεγονός με πρωτοφανή σχόλια του τύπου:

«Σήμερα σκοράραμε περισσότερα γκολ από την Αγγλία».

«Ακόμη κι αν η Νορβηγία πετύχει 20 γκολ, εμείς σκοράραμε εκτός έδρας».

«Ίσως να πρέπει να περιμένουμε άλλα 15 χρόνια για να δούμε ένα ακόμη εκτός έδρας γκολ. Να είσαι ευτυχισμένος που επέζησες όταν αυτή η μαγική στιγμή συνέβη».

«Στεφανέλι έκανες την χώρα σου περήφανη. Σ' αγαπώ».

«Σ' αγαπώ Σαν Μαρίνο».

Και φυσικά σαν... κερασάκι στην τούρτα ήρθε το:

«Πετύχαμε ένα γ...ο εκτός έδρας γκολ. Στεφανέλι είσαι ένας γ...ος θρύλος».

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κερδίσει το Σαν Μαρίνο 1.500 επιπλέον followers μέσα σε λιγότερα από 90 λεπτά! Αυτό τουλάχιστον ενημερωθήκαμε από τον ίδιο.

Ο άνθρωπος - θρύλος των social media, του Σαν Μαρίνο και όχι μόνο, ο Ματέο Ρόσι, μίλησε στο gazzetta.gr, προειδοποιώντας ότι μας επιφυλάσσει κι άλλα επικά τιτιβίσματα στο μέλλον.

«Ήταν πάνω στην ένταση της στιγμής. Σκοράραμε ένα γκολ ύστερα από έναν χρόνο και ύστερα από 15 χρόνια βρήκαμε δίχτυα σε εκτός έδρας αναμέτρηση για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήθελα να δώσω έμφαση στη στιγμή. Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, απλά το έγραψα έτσι. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου ακόμη και τώρα. Μόνο όποιος παίζει σ' αυτά τα ματς και την επόμενη μέρα πηγαίνει να εργαστεί στο γραφείο ή στο εργοστάσιο γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι ένα γκολ. Πόσω μάλλον αυτό το γκολ και ειδικά μια καλή εμφάνιση, όπως αυτή που κάναμε κόντρα στη Νορβηγία», εξηγεί στο gazzetta.gr μιλώντας για την ιστορική αυτή στιγμή και φυσικά για το... θρυλικό, πλέον, tweet του

Η εθνική σας ομάδα, αν κι ακόμη δεν έχει πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, βλέπουμε ότι παλεύει σε όλα του τα ματς.

«Το Σαν Μαρίνο μεγαλώνει ματς με το ματς. Στο πρώτο ματς ηττηθήκαμε 1-0 από το Αζερμπαϊτζάν αλλά παίξαμε σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής. Στο δεύτερο ματς ηττηθήκαμε με 4-0, αλλά επίσης είχαμε αποβολή, όσο ήμασταν 11 εναντίον 11 χάναμε 1-0 και αυτό με πέναλτι. Στο τελευταίο ματς κόντρα στη Νορβηγία συνεχίσαμε να παίζουμε με τον τρόπο που ξεκινήσαμε».

Είστε ένα κρατίδιο των περίπου 33.000 κατοίκων. Πόσο σημαντικό είναι γι αυτούς τους ανθρώπους να έχουν τη δική τους εθνική ομάδα και να την στηρίζουν με τόσο πάθος, παρόλο που δεν έχουν έρθει επιτυχίες;

«Αυτό είναι ένα θεμελιώδες γεγονός. Όπως είπατε, παρόλο που είμαστε ένα πολύ μικρό κράτος, έχουμε την περηφάνια μας, αισθανόμαστε 100% Σαν Μαρινέζοι και για εμάς το έθνος μας είναι τα πάντα. Φυσικά, η εθνική ομάδα αποτελεί μέρος αυτού».

Κόντρα στη Λιθουανία, τον Σεπτέμβριο του 2015 ήσασταν πολύ κοντά στην ισοπαλία, αλλά στις καθυστερήσεις δεχτήκατε γκολ. Πόσο κοντά είναι το Σαν Μαρίνο για ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Πάντα παίζουμε για τους τρεις βαθμούς. Ακόμη κι αν πρόκειται να έχουμε απέναντί μας τη Γερμανία».

Να περιμένουμε στο μέλλον κι άλλα ανάλογα τιτιβίσματα;

«Σίγουρα, δεν τελειώσαμε εδώ...».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα