Δουλειά στο ποδόσφαιρο μέσω... Football Manager!

Θάνος Σαρρής
Δουλειά στο ποδόσφαιρο μέσω... Football Manager!

bet365

Ο Ματ Νιλ έκανε αυτό που έχουν ονειρευτεί κάποια στιγμή όλοι όσοι παίζουν φανατικά Football Manager. Βρήκε δουλειά στο πραγματικό ποδόσφαιρο μέσω του παιχνιδιού!

Παραδέχεται πως αν κοιτάξει πίσω τις ώρες που έχει... λιώσει στο manager, μάλλον θα ανησυχήσει για τον εαυτό του. «Είναι περίπου 600-700 το χρόνο. Ο χρόνος απλά πετά, δεν το καταλαβαίνεις όταν παίζεις», τονίζει μιλώντας στο Set Pieces. Κι όμως, το διάσημο παιχνίδι ήταν εκείνο που άνοιξε στον Ματ Νιλ την πόρτα για το performance analysis και την επαγγελματική αποκατάσταση στο πραγματικό ποδόσφαιρο!

Ο Νιλ έπαιζε Manager από όταν θυμάται τον εαυτό του, όπως πολλοί άλλωστε. Στα 15 του όμως, βρίσκοντας μια αγγελία στο site του παιχνιδιού, ξεκίνησε να δουλεύει ως ερευνητής για το παιχνίδι, προσφέροντας πληροφορίες για την Tρούρο Σίτι. Σύντομα, όταν έμαθε πως υπάρχει κενό στην Άργκαϊλ, έκανε αίτηση, με τους ανθρώπους του παιχνιδιού να έχουν εντυπωσιαστεί από τη δουλειά που έκανε στην Τρούρο τους έξι μήνες που είχαν μεσολαβήσει. Ο 15χρονος έστελνε φύλλα excell με το ιστορικό των παικτών, όλα τα στατιστικά τους και τις πληροφορίες που χρειαζόταν για να γίνει ένα πλήρες προφίλ. Έτσι, τον έκαναν ερευνητή στην Άργκαϊλ. Ήταν ο μόλις δεύτερος άνθρωπος κάτω των 16 που αναλαμβάνει ανάλογο πόστο στο Football Manager!

Πριν γίνει αναλυτής στην Πλίμουθ, ο ο Νιλ βρέθηκε εθελοντής σε event που έκαναν οι οπαδοί για να συγκεντρώσουν χρήματα για τους εργαζόμενους στο σύλλογο, οι οποίοι εκείνον τον καιρό ήταν απλήρωτοι. Κάποια στιγμή, μιλώντας με τον γραμματέα του συλλόγου, του είπε πως υπάρχει ένας επιθετικός στην Conference South που σκοράρει πολύ και βρίσκεται σε καλή ηλικία. Ο γραμματέας το μετέφερε στον προπονητή Καρλ Φλέτσερ και του ζήτησε να ετοιμάσει ένα DVD με τον παίκτη. Ο Φλέτσερ εντυπωσιάστηκε και αφού ήξερε ήδη ότι δουλεύει ως ερευνητής για το Football Manager, του πρότεινε να αναλάβει θέση Performance Analyst στο τέλος της χρονιάς! Μια νέα καριέρα ξεκίνησε μέσω των ψηφιακών γηπέδων!

Στη συνέντευξή του στο Set Pieces περιγράφει τη συνάντηση με έναν παίκτη που τον ήξερε μόνο από το manager. «Αποκτήσαμε τον τερματοφύλακα Μαρκ ΜαΚάλουμ που κάποιοι παίκτες ίσως θυμούνται, ήταν απίστευτο ταλέντο για τη Νταντί Γιουνάιτεντ ως παιδί. Τον έπαιρνα συνέχεια. όταν ήρθε για να δοκιμαστεί ήταν μια από τις πιο περίεργες στιγμές στη ζωή μου. Δεν τον είχα συναντήσει ποτέ προσωπικά, τον έβλεπα μόνο σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Αλλά αμέσως ήξερα πως είναι αυτός».

Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό καθεαυτό; «Ακόμα παίζω Football Manager. Δεν έχω παίξει για δύο μήνες γιατί πήρα την ηλίθια απόφαση να αφήσω τον Άγιαξ, με τον οποίο κατέκτησα Champions League για να πάω στη Μάντσεστερ Σίτι. Όλοι ξέρουν ότι όταν πηγαίνεις στη Σίτι το παιχνίδι γίνεται βαρετό γιατί έχεις υπερβολικά πολλά χρήματα!»

 

Τελευταία Νέα