Μπέντο: «Μαθημένος στην πίεση...» (vids)

Μπέντο: «Μαθημένος στην πίεση...» (vids)

Μπέντο: «Μαθημένος στην πίεση...» (vids)

Ο Μπέντο δήλωσε μαθημένος στην πίεση και στάθηκε στο ότι η ομάδα του πρέπει να είναι πιστή στο πλάνο της, έχοντας δυναμική, ώστε να καταφέρει να πετύχει το 2/2 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Πάουλο Μπέντο ενόψει του ματς με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε μαθημένος στην πίεση, ενώ όσο για το ματς και το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει τη νίκη, είπε ότι πρέπει να έχει πίστη και δυναμική στο πλάνο της.

Συγκεκριμένα είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας:

«Πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να έχουμε άποψη και να προβλέψουμε τι θα γίνει. Δεν γίνεται να συγκριθεί το ένα ματς με το άλλο. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη προσέγγιση. Να δούμε το πλάνο μας και να το κάνουμε πράξη, οτιδήποτε και εάν γίνει μέσα στον αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα καλά οργανωμένη που θα μας δυσκολέψει. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε υψηλό επίπεδο απόδοσης σε όλον τον αγώνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για το 4-4-2 με την ΑΕΛ που δεν απέδωσε και το εάν σκοπεύει να αλλάξει σύστημα: 

«Πιστεύω πως καταρχήν θα πρέπει να είμαστε πολύ διαφορετικοί κυρίως ως προς το β' μέρος με την ΑΕΛ. Εκεί που είχαμε προβλήματα με τη δυναμική και την απόδοση. Όχι τόσο στο α'. Αυτό πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το σύστημα. Έχει σημασία η δυναμική μας. Δεν πιστεύουμε πως από το 4-4-2 έως το 4-2-3-1 πρέπει να υπάρχει διαφορά. Μπορούμε να κερδίσουμε και ματς με 4-4-2. Αυτό που έχει σημασία είναι η δυναμική, το υψηλό επίπεδο απόδοσης και ειδικά αύριο που πρέπει να έχουμε μία συγκεκριμένη ιδέα παιχνιδιού και να είμαστε πιστοί σε αυτό. Να δείχνουμε έναν χαρακτήρα στο παιχνίδι μας».

Για το αν νιώθει πίεση μετά την ήττα από την ΑΕΛ:

«Ποτέ δεν κατάφερα και ποτέ δεν θα το κάνω να μην λειτουργήσω δίχως πίεση. Στα 12 χρόνια καριέρας πάντα είχα πίεση. Λογικό αυτό που ρωτάτε. Μετά τις 5 νίκες κάναμε μία ήττα και είναι λογικό που λέτε. Στο παιχνίδι χάσαμε από μία φάση στο τελευταίο λεπτό. Δεν αξίζαμε να χάσουμε αλλά ούτε και να κερδίσουμε. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό είναι το επάγγελμα του προπονητή. Να είναι μαθημένος να λειτουργεί με πίεση».

Το κατά πόσο τον προβληματίζει πως στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν παίκτες που ξέρουν καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Δεν πιστεύω πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το πιο σημαντικό να είμαστε πιστοί στην ιδέα και την στρατηγική. Κάποιες φορές ξέρεις παραπάνω για τον αντίπαλο και άλλες όχι. Αυτά δεν θα επηρεάσουν τον αγώνα. Εμείς θέλουμε να είμαστε πιστοί στην ιδέα παιχνιδιού και στο πλάνο και να σεβαστούμε τον ΑΠΟΕΛ όπως κάθε αντίπαλο. Επίσης να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματά μας και να δούμε πως δεν θα βγουν τα προτερήματα του ΑΠΟΕΛ».

Για το αν είναι έτοιμος ο Ρομαό και αν σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει ως στόπερ:

«Όλοι οι παίκτες που είναι στην αποστολή είναι πολύ καλά και έτοιμοι να βοηθήσουν. Είμαστε ευχαριστημένοι από τον Ρομαό που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πολλούς παίκτες. Ο Ρομαό αν και μέσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες θέσεις. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την στρατηγική που θα επιλέξουμε».

Η προπόνηση πριν τον ΑΠΟΕΛ / Training ahead of match against APOEL

Συνέντευξη Τύπου (Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ ) / Press Conference (Olympiacos - APOEL)

Best of internet