Τσιώλης: «Ανέτοιμος ο Καρντόσο, μπορεί να... καεί»

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Τσιώλης: «Ανέτοιμος ο Καρντόσο, μπορεί να... καεί»

bet365

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ, Σάκης Τσιώλης, μιλάει στο gazzetta.gr για την νίκη επί του Ολυμπιακού, την αφιέρωση του Άγγελου Αναστασιάδη, τα λάθη των «ερυθρόλευκων» και τον κίνδυνο να... καεί ο Καρντόσο.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αφιέρωσε την νίκη στον συνάδελφό του και προκάτοχο της θέσης του, Σάκη Τσιώλη και το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον έμπειρο τεχνικό, προκειμένου να σχολιάσει, τόσο αυτή την κίνηση, όσο και την παρουσία της ΑΕΛ, αλλά και την εικόνα των «ερυθρόλευκων» που και πάλι προβλημάτισαν.

«Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για αυτή την κίνησή του, έδειξε πως είναι μεγαλόψυχος και χωρίς εγωισμούς Βέβαια, εγώ θέλω να τονίζω από την μεριά μου, πως αυτό που είδαμε είναι δικό του έργο και σε αυτόν αξίζουν τα συγχαρητήρια Εγώ αυτό που έκαναν, ήταν να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει, στην συνέχεια ανέλαβε ο Άγγελος και αυτός πρέπει να πάρει τα εύσημα για την νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό».

Που κρίθηκε το παιχνίδι, τι ξεχώρισε;

Υπήρχε το αναμενόμενο πάθος, ήταν ένα ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΛ, μπορεί να απουσίασε από τα… μεγάλα σαλόνια, αλλά πάντα, όπου κι αν παίζει, είναι μεγάλη ομάδα. Η φανέλα είναι βαριά και αυτό έχει χτιστεί, δε χάνεται. Κι όλο αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η ομάδα είχε πολύ πάθος, δίψα και ταυτόχρονο πολύ μεγάλη πειθαρχία. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ δύσκολος,να μην παρασύρεσαι.

Πως απενεργοποίησε τον Ολυμπιακό η ΑΕΛ;

Αυτό πιστώνεται στον Άγγελο, κατάφερε να μην απειληθεί σχεδόν καθόλου η ομάδα του, κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο και με μεγάλους παίκτες. Ειδικά όταν μπήκαν παίκτες όπως ο Φορτούνης και ο Μάρτινς, που είναι ικανοί με μία τους ενέργεια, μία μπαλιά, μία σκέψη να αλλάξουν όλο το ματς. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και πράγματα που μου έκαναν εντύπωση από την μεριά του Ολυμπιακού, λάθη, κατά την γνώμη μου, που του στοίχισαν.

Έπαιξε ένα περίεργο σύστημα, με δύο επιθετικούς, χωρίς να υπάρχει κάποιος να δημιουργήσει από τον άξονα, μόνο αμυντικά χαφ. Αναγκαστικά, πρέπει να ας από τα άκρα και αυτό δεν του βγήκε. Και ειδικά ο Καρντόσο δυσκολεύεται πάρα πολύ, είναι φανερά ανέτοιμος και είναι επικίνδυνο να παίζει βασικός, γιατί μπορεί να καεί… Και χωρίς λόγο, μάλιστα, αφού δεν υπήρχε παίκτης να του δώσει την πάσα και να κάνει το παιχνίδι του. Ήταν εντελώς αποκομμένος, ήταν πολύ περίεργο το σκεπτικό του κόουτς του Ολυμπιακού».

Τι μένει από αυτή την νίκη για τη ΑΕΛ;

«Ήταν σημαντικό να δείξει ότι επέστρεψε, το είχε ανάγκη αυτό. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα, είναι το γεμάτο γήπεδο, η παρουσία του κόσμου, γιατί αυτός είναι η ΑΕΛ. Πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά, γιατί πάνω από όλα και όλους είναι η ομάδα.

Εύχομαι τα καλύτερα στην ΑΕΛ, επιτυχίες στο υπόλοιπο της σεζόν και για ακόμα μία φορά, να πω ένα ευχαριστώ στον Άγγελο Αναστασιάδη για αυτή του την κίνηση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα