Δάνειο του... Ινφαντίνο σε Τσέφεριν!

Δάνειο του... Ινφαντίνο σε Τσέφεριν!

Δάνειο του... Ινφαντίνο σε Τσέφεριν!

O Τσέφεριν βρέθηκε στην προεδρία της UEFA με τις ευλογίες του Ινφαντίνο, όμως έγκυρη ιστοσελίδα αποκαλύπτει... σκάνδαλο. 

Υποψία σκανδάλου με το... καλημέρα; Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα «Josimar» η Ομοσπονδία της Σλοβενίας πήρε δάνειο από την UEFA στα μέσα του 2015 ύψους 4 εκατ. ευρώ. Βέβαια, υπάρχουν αυστηροί όροι που συνοδεύουν το δάνειο, όπως: «Τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν στο ποδόσφαιρο». 

Ωστόσο, σύμφωνα με ετήσια έκθεση το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χρησιμοποιήθηκε για την αγορά μετοχών της σλοβένικης λοταρίας «Sportna Loterijen» έναντι 3.6 εκατ. ευρώ! Θυμίζουμε, πως πρόεδρος των Σλοβένων ήταν ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, νυν αφεντικό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η UEFA, τα τελευταία χρόνια άρχισε να ενεργεί ως ένα είδος τράπεζας για μερικές από τις λιγότερο πλούσιες χώρες - μέλη. Το 2014 δάνεισε 29 εκατ. και το επόμενο έτος 54 εκατ. ευρώ. 

Οταν η Σλοβενία ζήτησε από την UEFA οικονομική βοήθεια συνέβη ως εξής: Ο πρόεδρος, Τσέφεριν  στράφηκε προς τον Γενικό Γραμματέα, Τζιάνι Ινφαντίνο. Υπόβαθρο για την αίτηση δανείου ήταν η κατασκευή ενός νέου προπονητικού κέντρου κι ενός γυμναστηρίου για την Εθνική!  Η πηγή αναφέρει  πως ο Ινφαντίνο επιθυμούσε διακαώς η Σλοβενία να λάβει την έγκριση του δανείου, παρά το γεγονός πως το ποσό ήταν πολύ υψηλό. Ωστόσο, οι Αλαν Χάνσεν, Μάριος Λευκαρίτης άναψαν το πράσινο φως με επιτόκιο στο 4%. Εξάλλου, ο νέος πρόεδρος της FIFA ήθελε να δει τον Σλοβένο παράγοντα στον προεδρικό θώκο της UEFA, μιας και είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον στρατηγικό του σύμβουλο, Κιέτιλ Σιέμ. 

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σλοβενίας αγόρασε το 17,3% των μετοχών της «Sportna Loterijen» για 3.6 εκατ. ευρώ κι έτσι έγινε ο πέμπτος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας. Μπορεί η πληροφορία να επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές, όμως δεν υπάρχει κάτι επίσημο...

Best of internet