ΕΠΣ Χίου: Έκαναν ψηφοφορία αφότου ανέδειξαν πρόεδρο!

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΣ Χίου: Έκαναν ψηφοφορία αφότου ανέδειξαν πρόεδρο!

bet365

Ελλάς το μεγαλείο σου! Η ΕΠΣ Χίου πρώτα έβγαλε και ανακοίνωσε πρόεδρο και μετά έκανε ψηφοφορία για την... ανάδειξή του!
Απίθανα πράγματα γίνονται στις Ενώσεις περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, εάν και εφόσον τελικώς αυτές γίνουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΠΣ Χίου. Η Ένωση ανακοίνωσε την Παρασκευή τον Μήτσουρα ως πρόεδρο δίχως να έχει κάνει ψηφοφορία, την οποία έκανε την Δευτέρα! Το πρωί της Δευτέρας 19/9 υπέβαλε την παραίτηση του ο Σπύρος Κωστάλας από την θέση του Γενικού Γραμματέα αλλά και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, φανερά δυσαρεστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Βασίλη Μήτσουρα.
Τη... σκυτάλη πήρε την ίδια ημέρα ο Στρατής Φεργαδιώτης που επίσης υπέβαλλε την παραίτηση του. Έτσι από 9μελές που ήταν το διοικητικό συμβούλιο, έχει μείνει πλέον με 6 μέλη αφού πριν από 15 ημέρες είχε παραιτηθεί και ο Γιώργος Φρατζέσκος από τη θέση του προέδρου αλλά και του μέλους της Ένωσης. Εκτός των άλλων η ΕΠΣ Χίου δεν έχει αναπληρωματικά μέλη!
Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε συμπληρωματική συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς τα μέλη του ενημερώθηκαν πως θα συνεχιστεί η συνεδρίαση που είχε γίνει την Παρασκευή και την εκλογή πρόεδρου, επειδή τότε φέρεται να διακόπηκε «βιαίως». Μύλος...
Στην εκλογή του Βασίλη Μητσούρα, που αυτοπροτάθηκε, δεν είχε γίνει μυστική ψηφοφορία όπως έπρεπε: απλά είχε την στήριξη των υπολοίπων πέντε μελών εκτός των Κωστάλα, Νικολαϊδη και Φεργαδιώτη. Στη μυστική ψηφοφορία της Δευτέρας πήρε 5 ψήφους.
Τον ψήφισαν οι Φραγκούλης Κουκής, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Χριστίνα Σεράφη, Τάκης Γιαγκίνης καθώς και ο ίδιος. Παρών δήλωσε ο Κώστας Νικολαϊδης.
Νέος γενικός γραμματέας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Β' Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος. Ο ίδιος ο Δημητρακόπουλος έγραψε και ένα επιθετικό post για το πως παρουσίασαν το θέμα τα ΜΜΕ της Χίου: «Είναι ψευδής η πληροφορία που μεταδίδεται από αρκετά τοπικά ΜΜΕ ότι για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΕΠΣ Χίου διεξήχθη ψηφοφορία. Προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η υποψηφιότητα του Β. Μήτσουρα ήταν η μοναδική για την ανάληψη της θέσης του προέδρου και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΣ Χίου σε αυτές τις περιπτώσεις δεν διεξάγεται ψηφοφορία, αλλά ο υποψήφιος αναδεικνύεται σε πρόεδρο, όπως και έγινε. Όποιος εκ των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου επιθυμούσε, είχε τη δυνατότητα να καταθέσει υποψηφιότητα και να οδηγήσει το σώμα σε εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου. Πληροφορίες περί καταψηφίσεων, υπερψηφίσεων ή ουδετεροτήτων είναι, το λιγότερο, ανακριβείς. Συνεπώς, καλό θα ήταν, κατά την εκτίμησή μου, τα ΜΜΕ να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους πριν τις δημοσιεύουν».
 

Τελευταία Νέα