Η παράταξη Γραμμένου επιχειρεί νέο «μπλόκο» στις εκλογές!

Η παράταξη Γραμμένου επιχειρεί νέο «μπλόκο» στις εκλογές!

Την ώρα που στην διεκδίκηση των Ενώσεων γίνεται μεγάλη... μάχη μεταξύ Γραμμένου - Δημητριάδη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας μαζί με άλλες πέντε Ενώσεις κάνει νέα προσφυγή για ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ!

Η παράταξη Γραμμένου επιχειρεί νέο «μπλόκο» στις εκλογές!
Προσφυγή με την οποία ζητούν την ακύρωση της ημερομηνίας των εκλογών της ΕΠΟ που ορίστηκαν στις 26 Οκτωβρίου κατέθεσαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έξι Ενώσεις (Μακεδονίας, Ανατολικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Σάμου, Θεσσαλίας και Γρεβενών), οι οποίες με σχετική προσφυγή τους είχαν ακυρώσει και τις εκλογές για την 1η Οκτωβρίου διότι τότε δεν είχαν εκλεχθεί τα αρμόδια καταστατικά όργανα για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας. Στη νέα προσφυγή τους επικαλούνται ότι η εκλογική Γενική Συνέλευση δεν έχει προκηρυχθεί νόμιμα διότι πρώτον η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έχει νόμιμη σύνθεση, δεύτερον έπρεπε πρώτα να γίνει Γ.Σ. για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής (σ.σ. είναι να γίνει 14 Οκτωβρίου) και μετά να προκηρυχθεί Γ.Σ. για τις εκλογές και τρίτον ότι από την ημέρα της Γ.Σ. για την εκλογή Εκλογικής Επιτροπής μέχρι την υποβολή των υποψηφιοτήτων θα υπάρχει μόνο μία μέρα περιθώριο.
 
Το καταστατικό ορίζει ότι οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατίθενται 10 ημέρες πριν από τις εκλογές. Με βάση τα παραπάνω οι προσφεύγουσες Ενώσεις που ανήκουν στην αντιπολίτευση ζητούν την ακύρωση των εκλογών και κάθε άλλης συναφής απόφασης που έχει να κάνει με τις εκλογές της ΕΠΟ. Η μη νόμιμη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αφορά στην μη αναπλήρωση της θέσης του Γκιρτζίκη ως μέλους και τη μη αναπλήρωση του εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, Θωμά Παπαδόπουλου, που έχει εδώ και καιρό παραιτηθεί. Με αυτά και με αυτά υπάρχουν 19 μέλη αντί για 21. Το Διαιτητικό Δικαστήριο λογικά θα έχει πάρει τις αποφάσεις του έως την ερχόμενη Τρίτη.
 
Μεγάλη... μάχη στις Ενώσεις!
 
Την ίδια στιγμή το... ντέρμπι των δύο παρατάξεων - όπως σας έχουμε γράψει ξανά - καλά κρατεί. Κάποιοι επιμένουν να θεωρούν πως όλες αυτές οι κινήσεις της πλευράς Γραμμένου αποσκοπούν στο να κερδίσει χρόνο, διότι αυτήν την στιγμή δεν υφίσταται ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη.
 
Ένα σχετικό παράδειγμα είναι η ΕΠΣ Χίου. Η πλειοψηγία του Δ.Σ. πρόσκειται στην πλευρά Ελευθεριάδη αλλά υπάρχει και αντιπολίτευση μέσα στο Δ.Σ. που πιέζει να στηρίξει η Ένωση τον Γραμμένο. Το που θα βγάλουν αυτές οι... ζυμώσεις κανένας δεν ξέρει... Το ερώτημα πλέον είναι: με αυτούς τους ρυθμούς και αυτές τις κινήσεις θα γίνουν μέχρι τον Νοέμβριο εκλογές στην ΕΠΟ;

Best of internet