Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Γιώργος Καραμάνος
Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

bet365

Χωρίς τους δύο σούπερ σταρ, η Ρεάλ πέρασε από το «εξοχικό» της, καθάρισε ξανά την Εσπανιόλ (0-2) και με 16 διαδοχικές νίκες, έπιασε την επίδοση της Μπάρτσα από το 2010-’11.

Ταξίδεψε στην Βαρκελώνη χωρίς τα δύο μεγάλα αστέρια της. Οι οιωνοί δεν ήταν και οι καλύτεροι. Ο Ζινεντίν Ζιντάν ωστόσο, εμφανίζεται ως τέλειος θεματοφύλακας του «madridismo». Με εκείνον να έχει την ενορχήστρωση από τον πάγκο, η Ρεάλ πέρασε για ακόμα μία φορά από την έδρα της Εσπανιόλ (20 ματς αήττητη στα μεταξύ τους σε όλες τις διοργανώσεις με 17 νίκες) και με αυτό το 0-2 έγραψε ιστορία. Εφτασε τις 16 διαδοχικές επιτυχίες στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του ισπανικού ποδοσφαίρου, που είχε στήσει από τη σεζόν 2010-’11 η σούπερ Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτή η Ρεάλ ακόμα και όταν δεν παίζει κάτι σπουδαίο, αποδεικνύεται γνήσια μηχανή παραγωγής αποτελεσμάτων και δεν σταματάει πουθενά. Σε αυτό το ματς δεν έκανε κάτι φοβερό. Τήρησε όμως τα βασικά και το πήρε με προσωπικότητα: των παικτών και του προπονητή της. Ο Λούκας Βάθκεθ απείλησε στο 6’ και ο Κασίγια έκανε την πρώτη από τις δύο σπουδαίες επεμβάσεις του στο 11’, όταν νίκησε εξ επαφής τον Μπαπτιστάο, ο οποίος απείλησε και με κεφαλιά στο 42’.

Και ενώ όλα κυλούσαν με το μηδέν για το ημίχρονο, εμφανίστηκε ο Χάμες Ροδρίγκες και άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις. Αφού πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους, σούταρε έξω από την περιοχή χαμηλά για την απέναντι αριστερή γωνία. Ανοιξε έτσι λογαριασμό για φέτος στην πρώτη φορά που βρέθηκε βασικός έπειτα από 133 μέρες! Στο 59’ ο Μπενζεμά δεν έβαλε το τρομερό γυριστό του, επειδή έκανε μεγάλη απόκρουση ο Ντιέγο Λόπεθ.

Στο 70’ όμως ο Γάλλος δεν συγχώρεσε και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του. Οι Μαδριλένοι έφτιαξαν ωραία αντεπίθεση γεμάτη συνδυασμούς και τελικός αποδέκτης ο Μπενζεμά πλάσαρε σε κίνηση φορ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κασίγια έβγαλε με εκτίναξη το πλασέ του Καίσέδο και μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα, με τη Ρεάλ να έχει για φέτος το απόλυτο (ξεκίνημα με 4x4 για 10η φορά στην ιστορία της), να είναι μόνη στην κορυφή και να βλέπει 11 διαφορετικούς σκόρερ στα 12 γκολ της στο πρωτάθλημα.

Και τώρα ακόμα μία νίκη και το ρεκόρ γίνεται δικό της...

Εσπανιόλ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντιέγο Λόπεθ, Νταβίδ Λόπεθ, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Λόπεθ, Ντιόπ, Ρόκα (83' Ντιέγο Ρέγιες), Ερνάν Πέρες, Πιάτι (10’ Αλβαρο), Μορένο (66' Καϊσέδο), Μπαπτιστάο

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρτσέλο, Καρβαχάλ, Καζεμίρο (19’ Κρόος), Μόντριτς, Χάμες Ροδρίγκες (63’ Ισκο), Ασένσιο, Λούκας Βάθκεθ, Μπενζεμά (70' Μοράτα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα