Η FIFA βγάζει εκτός τη Γουατεμάλα ελέω διαφθοράς

Κώστας Ζάλιαρης
Η FIFA βγάζει εκτός τη Γουατεμάλα ελέω διαφθοράς

bet365

Ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε η Κυβέρνηση της Γουατεμάλα να επιβάλει το δικό της, όσον αφορά τη σύσταση Επιτροπής από τη FIFA για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου της χώρας, οδηγεί την Παγκόσμια Ομοσπονδία στον αποκλεισμό της Fedefut από τους κόλπους της!

Ο Πρίμο Κορβάρο, εκπρόσωπος της FIFA, τόνισε ότι η ποινή αποκλεισμού ίσως να μην επιβληθεί άμεσα, ωστόσο, δείχνει να υπάρχει απόφαση για τη μη συμμετοχή της εθνικής ομάδας ή των συλλόγων της Γουατεμάλα στις διεθνείς διοργανώσεις.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, Μπράιαν Χιμένες, αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τον είχαν επιβαρύνει περί χρηματισμού για να πουλήσει τα διαφημιστικά δικαιώματα των αγώνων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, σε συγκεκριμένη εταιρεία με έδρα της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Έπειτα από τη σύλληψή του, η FIFA είχε τοποθετήσει δική της επιτροπή για να «τρέξει» τα ποδοσφαιρικά ζητήματα της Γουατεμάλα, ωστόσο, η Κυβέρνηση της χώρας παρενέβη και έδιωξε την επιτροπή αυτή, με τον ισχυρισμό πως δεν ακολουθούσε τις απαραίτητες διαδικασίες για θέμα ντόπινγκ!

«Ήταν μια απαράδεκτη παρέμβαση. Θα απομονωθεί η Ομοσπονδία τους και δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις. Είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση γιατί θα έχει και αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο» ανέφερε σχετικά ο Κορβάρο.

 

Τελευταία Νέα