Μέσι, ο κορυφαίος σκόρερ... γεννημένος στην Αργεντινή

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι, ο κορυφαίος σκόρερ... γεννημένος στην Αργεντινή

bet365

Με τα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σέλτικ, την οποία η Μπαρτσελόνα διέλυσε (7-0), ο Λιονέλ Μέσι, πέρα από την κορυφή (και) στα χατ-τρικ, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ απ' όσους έχουν... γεννηθεί στην Αργεντινή.

Ο σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα», ξεπέρασε πλέον και τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο σε μια λίστα παικτών που γεννήθηκαν στην Αργεντινή και συνήθιζαν να... ταράζουν τ' αντίπαλα δίχτυα.

Με το χατ-τρικ στο πρόσφατο ματς απέναντι στη Σέλτικ, ο Μέσι, έφτασε σε σύνολο τα 515 τέρματα σε επίσημες διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε τέτοιο εθνικών ομάδων, ξεπερνώντας τον άλλοτε αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης που είχε σταματήσει στα 514.

Ο Ντι Στέφανο, είχε αγωνιστεί τόσο με την Αργεντινή, όσο και με την Κολομβία αλλά και την Ισπανία όσον αφορά στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών (άλλες εποχές, άλλοι κανονισμοί...), ενώ, με τη φανέλα της «βασίλισσας» δεν είχε αφήσει σε ησυχία σχεδόν κανέναν αντίπαλο τερματοφύλακα...

Πιο χαμηλά από τους δύο βρίσκονται οι Κάρλος Μπιάνκι (434), Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (356) και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (354).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα