Μέρες που ο Κριστιάνο... έκλαιγε κάθε μέρα στη Λισαβόνα

Κώστας Ζάλιαρης
Μέρες που ο Κριστιάνο... έκλαιγε κάθε μέρα στη Λισαβόνα

bet365

Η ιδιαιτερότητα της αποψινής νύχτας και της κόντρας του Κριστιάνο Ρονάλντο με την ομάδα που τον ανέδειξε, φέρνει στην επιφάνεια μέρες και εμπειρίες που διαμόρφωσαν πτυχές του χαρακτήρα του...

Ο Πορτογάλος, είναι πλέον ένας σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όσο κι αν έχει συνηθίσει κανείς να το διαβάζει ή να το βλέπει γραμμένο, είναι ένας αστέρας.

Ένας άνθρωπος που πέρα από τα αυστηρά κομμάτια της ζωής ενός αθλητή, τις δύσκολες στιγμές των τραυματισμών, των απογοητεύσεων και της ρουτίνας δίχως χρόνο και με όρια για την προσωπική ζωή, απολαμβάνει πολλά.

Τα πλούτη, το πολυτελές σπίτι, τα αυτοκίνητα, τα ρούχα, τη λάμψη, τον συνεχώς αυξανόμενο τραπεζικό του λογαριασμό, τα... εκατομμύρια που αξίζει οτιδήποτε κάνει αναφορά στ' όνομά του ή στ' αρχικά του «CR7», με εμπορικές εταιρείες να «σφάζονται» για μια συνεργασία μαζί του και άλλα πολλά.

Κι όμως, υπήρξαν και οι στιγμές που ήταν ένα παιδί, σαν όλα τ' άλλα. Με τους φόβους της αποχώρησης από την οικογένειά του και τα κλάματα τις νύχτες όταν αισθανόταν παντελώς μόνος του, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Αυτές οι μέρες, ήταν όταν αποφάσισε να ενσωματωθεί στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σε ηλικία 12 ετών.

«Έκλαιγα κάθε μέρα...» δηλώνει για εκείνες τις πρώτες στιγμές στα «λιοντάρια» τον πρώτο καιρό, όμως ήξερε ότι μπροστά του βρισκόταν μια τεράστια ευκαιρία. Άφησε πίσω μητέρα να τον στηρίζει, πατέρα να... μεθάει και αδερφό να «μπλέκει» σε καταστάσεις... Κι όμως τα κατάφερε. Μπορεί σε αυτή την εποχή, όταν είσαι ποδοσφαιριστής να σημαίνει ότι ζεις κάτι... παραπάνω από πλουσιοπάροχα (με κάθε σεβασμό προς όλους και κυρίως με απόλυτη κατανόηση δυσκολιών που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο), όμως ίσως κάπου ξεφεύγει το μέτρο. Ο Κριστιάνο, μάλλον θεωρεί ότι του αξίζει αυτή η ... υπέρμετρη άνεση.

«Ήταν από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής μου οι μέρες που είχα ταξιδέψει στη Λισαβόνα και είχα αποχωριστεί τους δικούς μου. Σκεφτείτε ότι με τρόμαζε ακόμα και το αεροπλάνο γιατί δεν είχα ξαναμπεί για να ταξιδέψω...

Τις πρώτες... εβδομάδες, έκλαιγα κάθε μέσα στη Λισαβόνα. Η Μαδέιρα ήταν πολύ μικρή πόλη, όμως ξαφνικά είχα βρεθεί σε μια πολύ μεγαλύτερη, με κίνηση, με θόρυβο, με κόσμο... Περίπου 10 παιδιά μέναμε μαζί σε δωμάτιο στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ... Το γεγονός πως δεν μπορούσα να μιλήσω με προφορά ώστε να καταλαβαίνουν τα αγγλικά μου και προφανώς ούτε μπορούσα να καταλάβω όσα μου έλεγαν εκεί... Ήταν τρομερό, λυπηρό...» θυμάται ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάθε εμπόδιο και δυσκολία, όμως, κατέληξε σε καλό, αφού, έμεινε στην ιστορία ως η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών όταν μετακόμισε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το καλοκαίρι του 2009 (προτού τον ξεπεράσουν πλέον οι Μπέιλ και Πογκμπά εν έτει 2016), αφού το 2003, έκανε... πάρτι σ' ένα φιλικό ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον αρπάξει αμέσως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

«Βλέπαμε τον Κριστιάνο να κάνει ό,τι θέλει και να περνάει... σαν σταματημένο τον Ο'Σέι σ' εκείνο το ματς και πραγματικά ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τα γέλια, αφού είχαμε εντυπωσιαστεί. Όλοι μετά μιλούσαν για τον Κριστιάνο και όταν κάποια στιγμή περιμέναμε στο πούλμαν και αναρωτηθήκαμε γιατί, μάθαμε ότι έκλεινε η μεταγραφή του σε εμάς.

Ήταν από τότε ένα παιδί που έδινε λάμψη στο παιχνίδι με τις κινήσεις και την ενέργειά του» ήταν το σχόλιο που είχε κάνει ο Ράιαν Γκιγκς, θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Κριστιάνο έκανε το μεγάλο βήμα από τη Σπόρτινγκ στη Γιουνάιτεντ...

Απόψε, ο Πορτογάλος θα δει τη ριγωτή φανέλα με το πράσινο και το άσπρο χρώμα από τη Λισαβόνα και θα θυμηθεί πολλά, από την εποχή που έβαζε τα θεμέλια της λαμπρής καριέρας του.

Διαβάστε εδώ όσα είχε πει στο gazzetta.gr για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία στη Σπόρτινγκ και ουσιαστικά τον ... έστειλε στο Μάντσεστερ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα