«Με πιστεύουν στην Μπρέντφορντ, κέρδος οι προπονήσεις με Ανρί»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Με πιστεύουν στην Μπρέντφορντ, κέρδος οι προπονήσεις με Ανρί»

bet365

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έχοντας θητεύσει στις Ακαδημίες της Άρσεναλ μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο βήμα της καριέρας του στην Μπρέντφορντ.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης προπονούνταν για έξι χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους. Η Άρσεναλ αποτέλεσε το καλύτερο σχολείο για μία καριέρα που χτίζεται μεθοδικά σε καθημερινή βάση.

Ο 18χρονος αριστερός μπακ έφτασε με τους «κανονιέρηδες» στο αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων (Youth League). Πλέον, κουβαλάει τις εμπειρίες του, στην Μπρέντφορντ (Championshipr) όπου μεταπήδησε πριν από περίπου έναν μήνα κάνοντας όνειρα για την πρώτη ομάδα.

Ο Έλληνας μπακ μίλησε στο gazzetta.gr για την απόφαση του να μεταπηδήσει στον σύλλογο της Championship, τις προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Τιερί Ανρί, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου με την Μπρέντφορντ; Θα σε δούμε στην πρώτη ομάδα μέσα στη σεζόν;

«Βασικός μου στόχος είναι να δείξω ποιος είμαι, τι μπορώ να βγάλω μέσα στο γήπεδο και κατ' επέκτασιν να κάνω συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

Οι άνθρωποι εδώ δείχνουν ότι πιστεύουν σε έμενα. Θα συνεχίσω να δουλεύω στους ίδιους ρυθμούς και ελπίζω να γίνει αυτό πραγματικότητα».

- Θα επέστρεφες στην Ελλάδα αν δεχόσουν μια δελεαστική πρόταση ή σκοπεύεις να μείνεις για πολλά χρόνια στην Αγγλία;

«Ποτέ δεν μπορείς να πεις κάτι με σιγουριά,άλλα προς το παρόν στόχος μου είναι να μείνω στην Μπρέντφορντ και στην Αγγλία».

- Προέρχεσαι από την Άρσεναλ. Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στους «κανονιέρηδες»;

«Η άριστη ποιότητα τον εγκαταστάσεων και η πολύ καλή οργάνωση όσον αφορά στις ακαδημίες της ομάδας».

- Πόσο σε βοήθησε η Άρσεναλ προκειμένου να εξελιχθείς ακόμη περισσότερο ως ποδοσφαιριστής;

«Στην Άρσεναλ έβαλα τις βάσεις της ποδοσφαιρικής μου πορείας. Αυτό με βοήθησε πολύ και σε σωματικό επίπεδο (τεχνική,δύναμη κτλ) αλλά και από άποψη ποδοσφαιρικής νοοτροπίας».

- Πως είναι να κάνεις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ανρί;

«Φυσικά σε πιάνει δέος το να κάνεις προπόνηση με έναν άνθρωπο του όποιου τα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα θαύμασε και θαυμάζει όλος ο κόσμος.

Η εμπειρία του είναι τέτοια που παρά το γεγονός ότι έπαιζε επιθετικός, μπορούσε να συμβουλέψει και να καθοδηγήσει και εμάς τους αμυντικούς».

- Ποιος είναι ο παίκτης που θαυμάζεις περισσότερο στη θέση που αγωνίζεσαι;

«Ο Μαρσέλο. Έχει όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει το σύγχρονο αριστερό μπακ. Κάνει άμυνα και λόγω της τεχνικής του συμμετέχει με την ίδια ευκολία στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας».

- Ποιο είναι το μεγάλο όνειρο σου;

«Το όνειρο είναι μια σταθερή πορεία στο κορυφαίο επίπεδο σε συνδυασμό με την συμμετοχή και τις επιτυχίες με την Εθνική Ελλάδας».

- Που υστερεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με την Αγγλία;

«Προσωπική μου άποψη σε ότι αφορά αφορά το ταλέντο η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα άπο την Αγγλία, η διαφορά της Αγγλίας και άλλων προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών σε σχέση με την Ελλάδα είναι σε επίπεδο υποδομών και νοοτροπίας».

- Γιατί επέλεξες την Μπρέντφορντ; Τι ήταν αυτό που σε έπεισε για να συνεχίσεις εκεί;

« Επέλεξα την Μπρέντφορντ γιατί είναι μια ομάδα η οποία δίνει την ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές να δείξουν τις δυνατότητες τους. Αυτό σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που συνάντησα κατά την προετοιμασία της ομάδας στην Δανία με έπεισαν να υπογράψω εδώ».

 

Τελευταία Νέα