Σλοβακία - Αγγλία 0-1

Gazzetta team
Σλοβακία - Αγγλία 0-1

bet365

Ο Αγγλος αρχηγός και ο νέος εκλέκτορας των Λιονταριών γιόρτασαν με νίκη (0-1 στη Σλοβακία στο 95') ρεκόρ συμμετοχών και ντεμπούτο αντίστοιχα. Γκέλα για Πολωνία (2-2) στο Καζακστάν.

Η νέα εποχή για την Αγγλία ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο. Οχι ότι η ισοπαλία χωρίς γκολ στην Σλοβακία θα ήταν κακό αποτέλεσμα, μα η νίκη (0-1) και ειδικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, είναι ακόμα καλύτερο. Και επειδή κάθε καινούργιος εκλέκτορας θέλει να αρχίζει την καριέρα του με επιτυχία, ο Σαμ Αλαρνταϊς. Απόλαυσε το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των Λιονταριών. Από κοντά το απόλαυσε και ο Γουέιν Ρούνεϊ. Ο αρχηγός της Εθνικής συνδύασε το νικηφόρο ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ με ρεκόρ συμμετοχών. Εφτασε τις 116, ξεπερνώντας τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το ματς ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων, που όμως στο α' μέρος είχαν μόνο μία καλή στιγμή με τον Στέρλινηκ. Στην επανάληψη φρόντισε να τους βοηθήσει ο Μάρτιν Σκρτελ, βγάζοντας την υποχρέωση για τα χρόνια που εργάστηκε στην Premier League. Στο 58' πάτησε εσκεμμένα τον Κέιν και αποβλήθηκε. Οι Αγγλοι εκεί αύξησαν την πίεση και είχαν δοκάρι με τον Λαλάνα (76'). Ωσπου στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ίδιος πλάσαρε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα και τα Λιοντάρια χαμογέλασαν.

Γκέλαρε η Πολωνία
Η Πολωνία προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο στο Καζαχστάν, όμως στο τέλος έμεινε στο 2-2, ξεκινώντας με γκέλα τα προκριματικά. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ναβάλκα, που αποφάσισε να την παρατάξει χωρίς κανέναν παίκτη από το εγχώριο πρωτάθλημα, με τον Καπούστκα να κάνει το 0-1 στο 9’. Όταν, μάλιστα, στο 35’ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τα πάντα έδειξαν να τελειώνουν. «Θα παίξουμε για τη νίκη. Το 0-0 δεν μας ενδιαφέρει», είχε πει ο τεχνικός των Καζάκων Ταλγκάτ Μπαϊσουφίνοβ, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο, και οι παίκτες του το απέδειξαν. Έπαιξαν πιο επιθετικά στην επανάληψη και με δύο γκολ του Χιζιντσένκο (51’, 58’) απέφυγαν στην ήττα στην πρεμιέρα (2-2).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δανία – Αρμενία 1-0

(17' Ερικσεν)

Καζακστάν – Πολωνία 2-2
(51', 58' Κιζνιτσένκο – 9' Καπούτσκα, 35' πεν. Λεβαντόφσκι)

Λιθουανία – Σλοβενία 2-2
(32' Τσέρνιτς, 34' Σλίβκα – 77' Κριν, 90'+3' Σέζαρ)

Σαν Μαρίνο – Αζερμπαϊτζάν 0-1
(45' Γκουρμπάνοβ)

Σλοβακία – Αγγλία 0-1
(90'+5' Λαλάνα)

 

Τελευταία Νέα