«Δεν έπρεπε η Τραμπζονσπόρ να αφήσει τον Καρντόσο να φύγει»

«Δεν έπρεπε η Τραμπζονσπόρ να αφήσει τον Καρντόσο να φύγει»

«Δεν έπρεπε η Τραμπζονσπόρ να αφήσει τον Καρντόσο να φύγει»

bet365

Ο Τούρκος ρεπόρτερ της Milliyet, Καντίρ Ονούρ Ντίντσερ μιλάει στο gazzetta.gr για τον Όσκαρ Καρντόσο της... Τραμπζονσπόρ. «Θα είναι καλύτερος στον Ολυμπιακό, δεν βρίσκεται σε πτώση».

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Όσκαρ Καρντόσο από τον Ολυμπιακό άναψε φωτιές την ύστατη στιγμή στο μεταγραφικό παζάρι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδα προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή με σπουδαίο βιογραφικό, μια μηχανή σκοραρίσματος που ανεβάζει αυτομάτως επίπεδο τους «ερυθρόλευκους».

Ο Παραγουανός φορ μπορεί την τελευταία διετία να μην θύμισε στην Τραμπζονσπόρ, τον παίκτη που σκόραρε κατά το δοκούν στην Μπενφίκα, ωστόσο όποτε του δίνονταν η ευκαιρία αποδείκνυε το εκτελεστικό του ένστικτο.

Ο ρεπόρτερ της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Καντίρ Ονούρ Ντίντσερ σχολίασε στο gazzetta.gr την μεταγραφή του Παραγουανού κάνοντας λόγο για μία κίνηση ουσίας του Ολυμπιακού.

Ο Τούρκος ρεπόρτερ εκτιμά πως ο Καρντόσο θα είναι ακόμη καλύτερος στους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ σημειώνει πως σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται η καριέρα του σε πτώση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η απόφαση του τεχνικού του τουρκικού συλλόγου, Ερσούν Γιανάλ να συναινέσει στην αποχώρηση του Καρντόσο.

«Ο Καρντόσο αποκτήθηκε από την Τραμπζονσπόρ με μεγάλες προσδοκίες. Περίμεναν πολλά από αυτόν. Είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και αμείβονταν με 2.5 εκατ. ευρώ ετησίως, έχοντας επίσης μπόνους 12.000 ευρώ για κάθε ματς που αγωνιζόταν!

Στην πρώτη του σεζόν (2014/15) ικανοποίησε τους πάντες σκοράροντας 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στη δεύτερη σεζόν (2015/16) πέτυχε μόλις 8 γκολ.

Πάντως, ελάχιστοι του καταλόγισαν ευθύνες για αυτές τις επιδόσεις, γιατί όλοι γνώριζαν για την κακή κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε τον αριθμό των προπονητών που άλλαξε την τελευταία διετία η Τραμπζονσπόρ για να αξιολογήσουμε τα στατιστικά του.

Πρόκειται για τους Χαμί Μαρντιραλί, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, Ερσούν Γιανάλ, Σότα Αρβελάτζε, Σαντί Τεκελίογλου και ξανά Ερσούν Γιανάλ.

Αυτοί οι έξι προπονητές πέρασαν από την Τραμπζονσπόρ την διετία 2014-2016. Τούτη η ασταθής κατάσταση περιέπλεξε τα πράγμα για κάθε παίκτη στον σύλλογο.

Κατά την γνώμη μου ο Καρντόσο δεν έδειξε να βρίσκεται σε πτώση στην Τραμπζονσπόρ. Έδειξε την ποιότητα του σε κάποια ματς και βοήθησε την ομάδα να νικήσει.

Πρέπει ωστόσο να ομολογήσω πως δεν είναι ο ίδιος Καρντόσο που είδαμε στη Μπενφίκα. Είναι λίγο μεγαλύτερος και δεν περιμένω τα ίδια σπουδαία πράγματα που έκανε εκεί.

Σε μία καλή ομάδα όμως μπορεί να δείξει τον καλό εαυτό του. Θα πρέπει να τροφοδοτηθεί με σωστές πάσες και ασίστ. Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερος στον Ολυμπιακό από ότι στην Τραμπζονσπόρ.

Επίσης το γεγονός πως ο Μπέντο είναι προπονητής του Ολυμπιακού προσμετράται ως θετικό στοιχείο. Μπορεί να μην δούλεψαν μαζί, όμως ο Πορτογάλος γνωρίζει τι μπορεί να πάρει από τον Καρντόζο.

Η απόφαση να αποχωρήσει από την Τραμπζονσπόρ ελήφθη από τον προπονητή της ομάδας, Ερσούν Γιανάλ. Ο Γιανάλ θέλει δυναμικές ομάδες γεμάτες ενέργεια. Μπορεί να θεώρησε πως είναι μεγάλος.

Νομίζω πως ο Καρντόζο θα ήταν καλός στην τρέχουσα σεζόν αν έμενε εδώ. Θα τον κρατούσα εάν ήμουν προπονητής».

 

Τελευταία Νέα