Εκεί όπου θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ (pics)

Εκεί όπου θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ (pics)

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει μια πρώτη... ξενάγηση στα μέρη, όπου θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Γνωστές ομάδες, γνωστά γήπεδα, γνωστοί προορισμοί.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει, δύο χρόνια μετά, στη Φλωρεντία για να ξαναπαίξει στο παμπάλαιο «Αρτέμιο Φράνκι», που εν μέρη έχει ανακαινιστεί, αλλά παραμένει ένα ιστορικό μεν, παλιό δε γήπεδο. Εκεί, πριν από δύο χρόνια είχε αποσπάσει ισοπαλία 1-1, χάρη σ’ ένα γκολ του Μάαρτεν Μάρτενς.

Η Φιορεντίνα σε τρεις ημέρες από σήμερα (29/8) γιορτάζει, όπως και ο ΠΑΟΚ, τα 90 χρόνια ζωής με διάφορες εκδηλώσεις στο «Αρτέμιο Φράνκι», αλλά και το κέντρο της πόλης και κεντρικά πρόσωπα βετεράνους ποδοσφαιριστές, που φόρεσαν τη φανέλα των «βιόλα», όπως ο Ντανιέλ Πασαρέλα και άλλοι.

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για Τρίτη φορά στην Τσεχία για να αντιμετωπίσει φέτος την Σλόβαν Λίμπερετς. Είχαν προηγηθεί οι νοκ άουτ αναμετρήσεις το 2001 με Μαρίλα Πρίμπραμ (2-2) και το 2002 με την Σλάβια Πράγας (4-1) πάντα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το Λίμπερετς είναι μια πόλη 100.000 κατοίκων στα βόρεια σύνορα της Τσεχίας, σχετικά κοντά (90 χλμ) από την πρωτεύουσα Πράγα και δίπλα στα σύνορα Πολωνίας και Γερμανίας.

Ο ποταμός «Νίσα» διασχίζει την πόλη και από εκεί πήρε την ονομασία του το γήπεδο της Σλόβαν, το «U Nisy Stadion», χωρητικότητας μόλις 9.900 θέσεων, το οποίο έχει χρησιμοποιήσει και η εθνική ομάδα της Τσεχίας.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι η έδρα της Καραμπάχ, αλλά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της γίνονται στο Μπακού. Εκεί θα ξαναβρεθεί και φέτος ο «Δικέφαλος¨», που πέρσι αντιμετώπισε την Γκαμπάλα για τους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτή τη φορά ο αγώνας θα γίνει στο «Τοφίκ Μπαχράμοφ Στάντιον», στο οποίο αγωνίζεται και η Εθνική της χώρας, αλλά και η ΦΚ Μπακού, χωρητικότητας 31.200 θέσεων.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα