Δύο μεγάλοι αρχηγοί, ένας κανονικός μέσος και δύο... μαγκάκια!

Δύο μεγάλοι αρχηγοί, ένας κανονικός μέσος και δύο... μαγκάκια!

Δημήτρης Τομαράς
Δύο μεγάλοι αρχηγοί, ένας κανονικός μέσος και δύο... μαγκάκια!

bet365

Αφού ο Ολυμπιακός γλίτωσε ένα ακόμα μεγάλο... σοκ - που θα ισοδυναμούσε με απόλυτη καταστροφή - ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta.gr για την επόμενη ημέρα που έχει και κερδισμένους.

Δύο στα δύο λοιπόν ο Πάουλο Μπέντο. Με δύο άσχημα ματς του Ολυμπιακού και ειδικά το 2ο στο Καραϊσκάκη. Ποιά η διαφορά του με τον Βίκτορ;

Ότι ο Ίβηρας ακόμα και με κακή εικόνα των Πειραιωτών απέσπασε ισάριθμες νίκες (σ.σ στην παράταση στο ματς Νο2), πέρασε την Αρούκα και έτσι ο πρωταθλητής Ελλάδας συνεχίζει στην Ευρώπη μέσω των ομίλων του Europa League. Συν το χρηματικό όφελος που θα έχει. Για το ματς πραγματικά δεν χρειάζεται να τονίσουμε πολλά.

Θα γίνουμε ίσως κουραστικοί αλλά θα το επαναλάβουμε: υπάρχουν ακόμα και σήμερα στο ρόστερ παίκτες του Ολυμπιακού που επιμένουν να μην... ματώνουν για την φανέλα, να μην... σκυλιάζουν και να μην τα δίνουν όλα. Είναι από λίγο έως πολύ προφανές ποιοί είναι και θα είναι δύσκολο να φύγουν όλοι φέτος...

Στα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός για ένα ακόμα ματς παρουσίασε εμφανείς αμυντικές αλλά και μεσοεπιθετικές δυσκολίες. Δυσκολίες και στο δημιουργικό και το οργανωτικό κομμάτι αλλά και στις τελικές. Ορισμένες φάσεις βγήκαν αλλά από ουσία - για ένα μεγάλο διάστημα του ματς - μηδέν. Έπρεπε να δεχθεί το γκολ της Αρούκα και να μπουν στον αγώνα οι Τσόρι Ντομίνγκες και Αντρέ Μάρτινς για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο... μαέστρος και ηγέτης Τσόρι, ο... δάσκαλος Καμπιάσο και η κίνηση με Ιντέγιε

Διότι πρωτίστως ο Αργεντίνος άσος και κατά δεύτερον ο Μάρτινς έκαναν την διαφορά στο ματς. Ο Τσόρι φυσικά με το τέρμα του με το... καλημέρα αφότου έκανε το 1-1 και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση για την πρόκριση. Δείχνοντας ξανά πως είναι ακόμα και σε αυτήν την ηλικία παίκτης για τα δύσκολα. Ηγέτης με όλη την σημασία της λέξεως που... καθάρισε την υπόθεση - πρόκριση. Ο Πορτογάλος μέσος από την άλλη ήταν εκείνος που... νοικοκύρεψε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έδειξε πως είναι ένας κανονικότατος ποδοσφαιριστής και μέσος με σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού που μπορεί να παίξει με κάθετες μπαλιές και να οργανώσει σωστά την ομάδα του.

Φυσικά και το γκολ του Ιντέγιε είναι όλο δικό του. Ο τρόπος που μπαίνει προς τα μέσα, τραβάει πάνω του δύο παίκτες και μετά πασάρει την κατάλληλη στιγμή για το γκολ στον Ιντέγιε. Έχοντας ξεκινήσει πριν πιέζοντας ψηλά, κλέβοντας την μπάλα από αντίπαλο και ουσιαστικά ξεκινώντας... κούρσα από τον χώρο του κέντρο. Προηγουμένως ήταν ο Καμπιάσο. Όσο άντεχε και μπορούσε.

Ο «Κούτσου» ήταν το μυαλό στο κέντρο και ο παίκτης που καθοδηγούσε και προσπαθούσε να κρατήσει σε εγρήγορση την ομάδα. Και στην συνέχεια όμως ο Καμπιάσο βοηθούσε και από τον πάγκο. Στην αλλαγή του με τον Τσόρι έπιασε τον συμπατριώτη του και φίλο του για να του δώσει οδηγίες. Πριν το γκολ του Ιντέγιε είχε προσπαθήσει να... φτιάξει ψυχολογικά τον Νιγηριανό λέγοντάς του πως «εσύ θα το κάνεις το 2-1. Εσύ θα το βάλεις. Θα δεις». Γι' αυτό και η κίνηση του Ιντέγιε να πάει μετά πάνω του να τον αγκαλιάσει. Δύο μεγάλοι αρχηγοί και ηγέτες λοιπόν οι Αργεντίνοι. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους...
Έλληνες, πιτσιρικάδες, ταλαντούχοι που πονάνε και... κλαίνε για την φανέλα!
Παναγιώτης Ρέτσος. Ετών 18. Πρεμιέρα στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Δεν του φάνηκε. Ούτε... ψαρωμένος ούτε τίποτα. Κυρίως ως δεξί μπακ έδωσε τις.. μάχες του. Έκανε λάθη; Φυσικά. Ποιός δεν κάνει και ειδικά στην ηλικία του.
Είχε όμως πολλά τρεξίματα, μεγάλη προσπάθειες, μπόλικες κερδισμένες... μονομαχίες και εισέπραξε δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που φώναξε ρυθμικά το όνομά του. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει τον... Ρέτσο του. Όπως θέλει να βλέπει... ενδεκαδάτο κάθε ταλαντούχο πιτσιρικά και ας κάνει λάθη. Και σίγουρα τον προτιμάει από τον οποιονδήποτε ξένο. Έχουμε όμως και Γιώργο Μανθάτη. Έναν χρόνο μεγαλύτερος.
Και γι' αυτόν πρεμιέρα με την ομάδα στην Ευρώπη. Μπήκε και... ξεσήκωσε το γήπεδο με τις ατομικές του ενέργειες και τις πλαγιοκοπήσεις του. Και βεβαίως και πολύ σωστά αποθεώθηκε. Και στο τέλος τα δύο ερυθρόλευκα... μαγκάκια, τα δύο πιτσιρίκια να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση μαζί με τον Καμπιάσο. Που τους έδειχνε σαν να λέει αυτή είναι η επόμενη γενιά. Μία γενιά ελληνόπουλων που πονάνε και... κλαίνε για την φανέλα.
Και αξίζει να θυμηθούμε πως μία εβδομάδα πριν είχε πέσει στα... βαθιά ο Ανδρούτσος. Και στον Μπέντο αξίζουν πολλά εύσημα γι' αυτές τις κινήσεις...
Τι φταίει με τον Φορτούνη;
Ο Φορτούνης ήταν πιθανότατα ο πιο κακός παίκτης του γηπέδου για τον Ολυμπιακό. Μόνιμα εκτός παιχνιδιού με πολύ βαριά πόδια και με κακή νοοτροπία.
Στην αλλαγή του μάλιστα αποδοκιμάστηκε έντονα από μερίδα του κόσμου. Τι ακριβώς φταίει με τον Έλληνα άσο; Είναι θέμα προετοιμασίας; Ζήτημα προσέγγισης του παιχνιδιού, σκέψης και μη ανάλογης νοοτροπίας; Εκείνος και ο Μπέντο ξέρουν καλύτερα. Το θέμα είναι πως με τους παίκτες που ήρθαν μεσοεπιθετικά όπως ο Μαρίν ο Φορτούνης εάν δεν συνέλθει άμεσα από κάθε άποψη δύσκολα θα είναι διαρκώς βασικός και φέτος... Και φέτος οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο υψηλές από πέρυσι. Επίσης κανένας παίκτης και ποτέ δεν καθιερώθηκε για πάντα σε μία ομάδα με μόλις μία σούπερ χρονιά... Βέβαια ο Φορτούνης δεν είναι ο μόνος που προβληματίζει πολύ από κάθε άποψη (σ.σ. αγωνιστικό πρόσωπο και συμπεριφορά στο γήπεδο). Το ίδιο ισχύει και για Μιλιβόγιεβιτς και Ιντέγιε.
Σε τρία 90λεπτα ένα γκολ (!), σε 19 λεπτά δύο!
Με αυτά και με τα αυτά δεν λείπουν και τα ποδοσφαιρικά παράδοξα από τον φετινό Ολυμπιακό. Σε τρία 90λεπτα με Χαποέλ Μπερ Σεβά και Αρούκα έβαλε μόνο 2 γκολ.
Από το 94' της παράτασης έως το 113' δύο! Σαφώς και είναι κάτι που χρίζει διερεύνησης.
Έχει να διορθώσει πολλά ο Μπέντο αλλά με άλλους παίκτες...
Το λίφτινγκ στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν έχει τελειώσει φυσικά. Ορισμένες πηγές μιλούν ακόμα και για περισσότερες από 5 - 6 προσθήκες. Κάποιες άλλες βγάζουν σιγουριά πως θα φύγουν και άλλοι παίκτες πλην όσων είναι υπό παραχώρηση. Δηλαδή εκτός από Ντα Κόστα, Μανιάτη, Πουλίδο να... χαιρετήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές όπως για παράδειγμα ο Μιλιβόγιεβιτς (σ.σ. για Μπενφίκα ή άλλο πρωτάθλημα) και ακόμα και ο Ιντέγιε ή ένας εκ των Μποτία - Σιόβα και ένας εκ των Πάρντο - Σεμπά. Ένας Ιντέγιε, που παρότι σκόραρε χθες, συνεχίζει να παρουσιάζει κακή εικόνα και όχι την ανάλογη ψυχολογία.
Ο Μπέντο - στον οποίο βγήκαν και οι τρεις αλλαγές που έκανε - έχει να διορθώσει πολλά. Και σε όλα τα επίπεδα. Το ξέρει πολύ καλά, το παραδέχθηκε και περιμένει την τελική μορφή του ρόστερ για να δουλέψει όπως θέλει και να παρουσιάσει μία ομάδα που να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να βγάζει ευκολία στο σκοράρισμα. Διότι αυτό το σύνολο που έχουμε δει έως τώρα μόνο Ολυμπιακό δεν θυμίζει...
Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός φυσικά και... καρδιοχτύπησε άπαντες για άλλη μία φορά. Τυχόν αποκλεισμός βέβαια εδώ ισοδυναμούσε με τεράστια καταστροφή και θα κινδύνευε να... τελειώσει μία σεζόν πριν καν αρχίσει... Και προφανώς δεν είναι εικόνα για τον Ολυμπιακό αυτή...
Υ.Γ. 2 Για ακόμα ένα ματς φάνηκε με τις αποδοκιμασίες του κόσμου πως πίστωση χρόνου δεν δίνεται σε... τίποτα στον φετινό Ολυμπιακό... Όταν βλέπει τόσο κακό αγωνιστικό πρόσωπο απλώς αντιδράει αμέσως πλέον.
Υ.Γ. 3 Ο Αλμπέρτο Ντε Μπέγια όντως ήταν... παλικάρι, παίζοντας τόση ώρα με πρόβλημα τραυματισμού. Μακάρι για τον Ισπανό να μην είναι θλάση.
Υ.Γ. 4 Ο Στέφανος Καπίνο ήταν πολύ καλός για άλλο ένα ματς. Ο πιο σταθερός παίκτης για φέτος στον Ολυμπιακό. Έως τώρα φυσικά. Και επειδή επανέρχεται ξανά το θέμα περί διοικητικών ευθυνών θυμίζουμε τι είχαμε καταγράψει μετά την Χαποέλ Μπερ Σεβά.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα