Τι ήθελε να μας πει (και να μας δείξει) ο Ιβάν…

Τι ήθελε να μας πει (και να μας δείξει) ο Ιβάν…

Τι ήθελε να μας πει (και να μας δείξει) ο Ιβάν…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης ταξίδεψε με την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα και ήταν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όταν ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε εκεί για τους δικούς του λόγους.

Η εικόνα με τον Ιβάν Σαββίδη εντός του αεροπλάνου να χαιρετάει την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν ήταν και η πιο συνηθισμένη, αλλά σε καμία περίπτωση, ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» δεν προσποιούταν εκείνη την στιγμή. Έτσι, νιώθει, αυτό κάνει…

Ο ιδιοκτήτης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, μπορεί να μην ξέρει, τρόπος του λέγειν, τι έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, αλλά στην καθημερινότητα του είναι ένας απλός άνθρωπος. Συμπεριφέρεται, συνήθως, όπως και οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί», ένιωσε την ανάγκη να βρεθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μαζί με την ομάδα του κι αυτό έκανε. Θα μπορούσε άνετα να τους είχε μαζέψει όλους στο «Μακεδονία Παλλάς» ή στην Τούμπα, αλλά έκανε αυτό που δεν περίμεναν όλοι. Βλέπετε, πολλές φορές, είναι απρόβλεπτος…

Ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορούσε να ταξιδέψει μαζί με τους δύο γιους του και τους υπόλοιπους συγγενείς του στην Τιφλίδα. O Έλληνας στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 27 Μαρτίου 1959 στο ελληνικό χωριό Σάντα, της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας. Η πόλη, όπου γεννήθηκε, απέχει περίπου 110 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα, άρα θα μπορούσε να συνδυάσει μια επίσκεψη με το ματς κόντρα στην Ντιναμό. Όμως και πάλι επέλεξε να κάνει το διαφορετικό. Έστειλε τα παιδιά και τους συγγενείς του να δουν τα πάτρια εδάφη τους και όχι να πάει ο ίδιος...

Τι ήθελε να κάνει, λοιπόν, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πρωί πρωί ο Σαββίδης; Να περάσει το μήνυμά του. Ότι, δηλαδή, είναι δίπλα στην ομάδα, την πιστεύει, την πονάει, την αγαπάει. Γιατί, πιστέψτε μας, κανένας δεν πόνεσε περισσότερο από τον ίδιο, μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ. Όχι, γιατί έχασε κάποια εκατομμύρια από την συμμετοχή στα πλέι οφ. Απ’ αυτά δόξα τω Θεό, έχει αρκετά… Γιατί, αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω προς τα εμπρός.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εισπράττει σχεδόν σε καθημερινή βάση το κλίμα πέριξ της ομάδας. Ξέρει τι λέγεται στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίζει τα λάθη του, αλλά δείχνει να απεχθάνεται την αρνητική αύρα, που σε πολλά πράγματα, γύρω από την ομάδα, βγάζει αυτή η πόλη.

Μεγαλύτερο και πιο έντονο παράδειγμα από το ξεχωριστό «τετ α τετ» με τον Στέφανο Αθανασιάδη δεν υπάρχει για να καταλάβουν, και οι τελευταίοι δύσπιστοι, το τι ακριβώς νιώθει για τον ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης του. Δεν πήγε τυχαία να μιλήσει, έστω και στα όρθια, με τον αρχηγό της ομάδας. Το έκανε γιατί έμαθε «από πρώτο χέρι» το τι ακολούθησε μετά το δεύτερο ματς με τον Άγιαξ και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κακός χαμός! Αυτός, όμως, ήθελε να του δείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Και του είπε δύο απλά πράγματα. «Όλα τα γκολ μπαίνουν κι όλα τα γκολ χάνονται» και το κυριότερο «κοίτα τώρα να μην σε πάρει από κάτω αυτό το πράγματα, γιατί εσύ πρέπει να παρασύρεις την υπόλοιπη ομάδα σε νέες επιτυχίες, εσύ είσαι ο αρχηγός της».

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει όλοι όσοι βρίσκονται γύρω από τον ΠΑΟΚ να είναι μια γροθιά. Το επαναλαμβάνει καθημερινά, είναι ο καημός του. Βασικό κριτήριο για πολλές επιλογές του. Οι υπόλοιποι, που δεν θέλουν, μπορούν να τραβήξουν το δρόμο τους. Ούτε σ’ αυτούς θα κρατάει κακία. Θέλει, πάντως, να το γνωρίζει…

ΥΓ: Ο ΠΑΟΚ με εντολή και απόφαση του Ιβάν Σαββίδη θα πάρει σέντερ φορ. Καμία κουβέντα και κανένα «τετ α τετ» με τον Αθανασιάδη, δεν θα αλλάξει τη δεδομένη απόφαση, που αναμένεται εντός των ημερών να υλοποιηθεί στην πράξη. Όχι, όμως, και να καταστρέψουμε τον Κλάους. Αυτό είναι που δε θέλει με τίποτα να συμβεί ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» αναγνωρίζοντας, ότι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Γιατί, είθισται, στο θαυμαστό ασπρόμαυρο κόσμο, όλα παρεξηγούνται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.