Νέτο: «Έζησα την οικογένειά μου από τον Άρη»

Νέτο: «Έζησα την οικογένειά μου από τον Άρη»

Νέτο: «Έζησα την οικογένειά μου από τον Άρη»

Ο Νέτο δεν ξεχνά τα όσα έζησε και τα όσα κέρδισε από τον Άρη, τονίζοντας ότι επέστρεψε για να βοηθήσει τους «κίτρινους».

Η συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους που βρίσκονται στην προετοιμασία του Άρη στο Καρπενήσι:

Για το πώς αισθάνεται που επέστρεψε στον Άρη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που γύρισα, μπορεί να έχω μεγαλώσει λίγο αλλά μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά και τους πιο μικρούς. Έχουμε δουλειά μπροστά μας, πρέπει να πάρουμε και ακόμη μερικούς παίκτες για να γεμίσουμε και τις υπόλοιπες θέσεις, όμως νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο». 

Για το αν του έλειπε ο Άρης: «Εγώ γύρισα στη Βραζιλία το 2012 και μάθαινα για τα προβλήματα. Όταν έφυγα είχα ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, όμως είχα πει στον Θανάση Αθανασιάδη (σ.σ. πρόεδρος) ότι είναι καλύτερα να φύγω και χωρίς προσφυγή. Δεν θα μπορούσα να κάνω ποτέ προσφυγή κατά του Άρη, εγώ όσο δούλεψα εδώ είχα ένα καλό συμβόλαιο, εδώ με έμαθαν όλοι, με τα χρήματα που πήρα αγόρασα σπίτι για τους γονείς μου, την αδερφή μου και τον αδερφό μου. Αυτά τα λεφτά έζησαν την οικογένειά μου, έφαγα “ψωμί” από τον Άρη και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω ποτέ! Όλα τα μάθαινα για τον ομάδα, τα προβλήματα, τα όσα περνούσε ο κόσμος, φυσικά και μου έλειπε και στεναχωριόμουν για την κατάσταση, όμως τώρα επέστρεψα για να βοηθήσω, και αυτό θα κάνω». 

Για το γεγονός πως πέρυσι παρακολούθησε παιχνίδια του Άρη: «Για εμένα το είχα πει και θα το ξαναπώ και τώρα, το καλύτερο γήπεδο είναι το “Κλεάνθης Βικελίδης”, δεν αναφέρομαι στις υποδομές και την τεχνολογία, αναφέρομαι στο κλίμα που δημιουργείται όταν παίζεις μέσα και είναι γεμάτο. Δεν υπάρχει άλλη τέτοια έδρα, στεναχωριόμουν πέρσι που το έβλεπα άδειο, όμως καταλαβαίνω τον κόσμο απόλυτα, πάμε μαζί φέτος να το γεμίσουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας» 

Για το τι σημαίνει Άρης: «Είμαστε κάποιοι μέσα στην ομάδα που ξέρουμε τι σημαίνει Άρης, το καταλαβαίνουμε, το ζήσαμε και νιώθουμε μέσα μας τι σημαίνει, όμως τώρα πρέπει να το περάσουμε και στους υπόλοιπους, τους πιο μικρούς. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι 0-0 δεν υπάρχει σαν αποτέλεσμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πρέπει να τους κερδίζουμε όλους ενώ εκτός έδρας θέλει δύναμη, κάθε μονομαχία κερδισμένη και να μαζέψουμε τους πόντους, πρέπει να ξεχάσουμε τι σημαίνει ήττα! Ο κόσμος καταλαβαίνει πότε προσπαθούμε και δε θα ανεχτεί λάθη και αποτυχία, αν γίνει κάτι στραβό θα πρέπει να σκύψουμε όλοι το κεφάλι κάτω». 

Για τον Σέρχιο Κόκε: «Το όνομα μόνο δεν μπορεί να παίξει μπάλα, ο Σέρχιο ήταν καλός παίκτης ήμασταν μαζί συμπαίκτες, ήταν αρχηγός και τρομερός παίκτης, αλλά η κατηγορία χρειάζεται τρέξιμο, δύναμη πίεση και δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος τον αγαπάει, αυτό είναι σίγουρο, όμως και αυτοί καταλαβαίνουν ότι δεν μετράει το όνομα και το παρελθόν». 

Για το γεγονός πως η ομάδα δεν κατάφερε τότε να κατακτήσει κάποιο τίτλο: «Είχαμε καλή ομάδα και ήμασταν δεμένοι σαν σύνολο και έρχεται ο πρώτος τελικός στο Καυτανζόγλειο με τον Ολυμπιακό και πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε, όμως ξεκινάει ο αγώνας και ήμασταν κακοί. Μετά ήρθε ο Παναθηναϊκός, με τον κόσμο να έρχεται στην Αθήνα, ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν στο γήπεδο, όλοι θέλαμε να πάρουμε εκείνο το κύπελλο. Ας έμπαινε εκείνη η κεφαλιά του Νασούτι και κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Με έχει στοιχειώσει αυτή η κεφαλιά».

Best of internet