Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας (vids)

Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Το προφίλ της Ντιναμό Τιφλίδας (vids)

bet365

Τη μεγαλύτερη δύναμη των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα της Γεωργίας αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η κληρωτίδα τον έριξε απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας.

Οι Γεωργιανοί, ως Πρωταθλητές της χώρας τους (και μάλιστα έχοντας καταλάβει την κορυφή τρεις φορές στις τελευταίες τέσσερις σεζόν), συμμετείχαν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από τον β' γύρο, όμως πήραν μονάχα μια πρόκριση και αποκλείστηκαν από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για να βρεθούν πλέον στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ...

Στα φετινά φιλικά προετοιμασίας, το σύνολο του Γιάραμπεκ δεν έδειξε καλή εικόνα, όμως έκανε πολύ καλή ευρωπαϊκή πρεμιέρα απέναντι στην Αλασχέρτ από την Αρμενία, πετυχαίνοντας το στόχο της εξασφάλισης της πρόκρισης στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, εκεί το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποδείχθηκε απροσπέλαστο.

Η προσεχής αντίπαλος του «δικεφάλου του βορρά» μετράει 151 εμφανίσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει την τεράστια επιτυχία με το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1981 και έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές και στη φάση των ομίλων, για να βρίσκεται πλέον σε θέση να τη χαρακτηρίσει κανείς ιδιαίτερα έμπειρη, αλλά όχι φόβητρο.

Πλέον, η Ντιναμό Τιφλίδας δίνει το «παρών» στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και δη στα πλέι-οφ και αρχικά θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι, στις 18 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Τούμπα, στις 25 του μηνός.

Θετικά: Η αναγέννησή της με την εγχώρια επιτυχία και οι φιλοδοξίες με την οποία ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος. Ήταν τέτοια η επιθυμία για την πρόκριση στην τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που... σχεδόν ουδείς κοίταζε στην άμεση έναρξη του νέου πρωταθλήματος, όμως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αποδείχθηκε αντίπαλος που δεν μπορούσε η Ντιναμό να κοντράρει όσο θα ήθελε.

Αρνητικά: Η έλλειψη σταθερότητας στον αγωνιστικό χώρο, όπως παρουσιάστηκε και στα παιχνίδια του γ' προκριματικού γύρου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μόλις ο αντίπαλος άρχισε να πιέζει τη Ντιναμό και έδειχνε ότι έχει την ποιότητα για να βρει λύσεις, το σύνολο του Γιάραμπεκ αποφάσιζε να κλειστεί και να ... υπομένει τα «χτυπήματα» με την ελπίδα ν' αντέξει.

Tο αστέρι: Ο Βλάντιμιρ Ντβαλισβίλι, είναι η μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή της ομάδας από την Τιφλίδα, με τον 30χρονο επιθετικό να προέρχεται από την Πογκόν και ν' αποτελεί πλέον τον ποδοσφαιριστή στον οποίο στηρίζεται το σύνολο του Γιάραμπεκ, με την ελπίδα ν' αναπτύξει και φέτος μια αρκετά καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο προπονητής: Είναι ο 53χρονος Γιουράι Γιάραμπεκ, που προτού πάρει το δρόμο για τη Γεωργία και αναλάβει τον σύλλογο της Τιφλίδας, τον φετινό Ιανουάριο, βρισκόταν στην πατρίδα του όπου θήτευσε στους πάγκους των Ζλάτε Μοράβτσε και Σπαρτάκ Τρνάβα.Κρατώντας το «τιμόνι» της Ντιναμό, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ, έχει να επιδείξει την 3η και την 4η θέση στις δύο χρονιές που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της Σπαρτάκ.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα