Η «πρώτη» για 5 απόψε!

Η «πρώτη» για 5 απόψε!

Η «πρώτη» για 5 απόψε!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τους Βίκτορ, Καπίνο, Φιγκέϊρας, Ντε Λα Μπέγια και Μπουχαλάκη!

Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Χάποελ είναι το πρώτο επίσημο με τον Βίκτορ στον πάγκο.

Ο Ισπανός προπονητής πέφτει απευθείας στα βαθιά, έχοντας μπροστά του ένα προκριματικό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θέλησε να αποφύγει ο Μάρκο Σίλβα. Το ματς αποκτάει άλλη διάσταση για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, καθότι είναι και το πρώτο του στην Ευρώπη ως πρώτος προπονητής. Ήταν σε άλλα οκτώ παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ως βοηθός του Μίτσελ. Κι άλλο να είσαι βοηθός κι άλλο να έχεις εσύ τη ευθύνη.

Και για τον Καπίνο, όμως, είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι! Ο γκολκίπερ της εθνικής Ελλάδας, που θα είναι απόψε κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, δεν έχει παίξει μέχρι τώρα αγώνα στην Ευρώπη είτε με τους ερυθρόλευκους, είτε με τον Παναθηναϊκό κι ασφαλώς θα είναι και γι΄αυτόν μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά.

Νομίζω πως κι ο Βίκτορ κι ο Καπίνο αξίζουν ένα θερμό χειροκρότημα από τους φίλους του Ολυμπιακού.

Όπως και τα δύο άλλα πρόσωπα, που θα έχουν μία «πρωτιά» το βράδυ. Ο λόγος για τους ακραίους μπακ της ομάδας, τον Φιγκέϊρας και τον Ντε Λα Μπέγια. Οι δύο έμπειροι παίκτες, προερχόμενοι από ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα όπως το ισπανικό, κάνουν ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα και σίγουρα χρειάζονται κι αυτοί μία καλή υποδοχή από τον κόσμο, στην όχι εύκολη προσπάθειά τους να προσαρμοστούν.

Λέω όχι εύκολη, διότι κι οι δύο είχαν να αντιμετωπίσουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο Φιγκέϊρας τον περασμένο Γενάρη επέστρεψε στη Σεβίλλη από την Τζένοα έχοντας τραυματισμό. Κι όταν έγινε καλά δεν είχε παρά ελάχιστες ευκαιρίες να παίξει, σε μία ομάδα έτοιμη-με συνέπεια να ξεκινήσει το καλοκαίρι προετοιμασία με τον Ολυμπιακό έχοντας ουσιαστικά έξι μήνες χωρίς αγώνες. Η δε ανετοιμότητα αυτή φάνηκε κι από τον τραυματισμό που έβγαλε, αλλά κι από τις εμφανίσεις του στα φιλικά.

Ο Ντε Λα Μπέγια ήρθε στον Ολυμπιακό ενώ η προετοιμασία είχε ξεκινήσει και ξεκίνησε να παίζει φιλικά από το Βέλγιο, χάνοντας το πρώτο κομμάτι, στην Αυστρία, όπου εκεί η ομάδα είχε κάνει το πολύ τρέξιμο-με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το βαθμό ετοιμότητας του. Όμως, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι στη μέχρι τώρα παρουσία του στον Ολυμπιακό έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Δείχνει παίκτης ομάδας κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Προσέξτε: ο Μαζουακού είναι σαφώς πιο γρήγορος, αλλά ο Ισπανός δεν έχει μόνο όπλο την εμπειρία. Είναι και «σκύλος».

Σίγουρα, για να τελειώσω, είναι μεγάλη βραδιά η αποψινή και για τον Μπουχαλάκη, που νομίζω ότι θα προκριθεί για την ενδεκάδα και θα μείνει στον πάγκο ο Μανιάτης. Θα είναι και για τον Μπούχα ουσιαστικά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Χρειάζεται κι αυτός ενθάρρυνση στη δύσκολη προσπάθειά του.

Λίγο να τον βοηθήσει η τύχη κι ο Ολυμπιακός μπορεί στο πρόσωπό του να βρει ένα 8άρι πολύ υψηλών προδιαγραφών, λέω εγώ.

 

Τελευταία Νέα