Από την φυλακή λόγω ναρκωτικών, ήρωας του Γιβραλτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Από την φυλακή λόγω ναρκωτικών, ήρωας του Γιβραλτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

bet365

Μία παρέα αποτελούμενη από part-timers ποδοσφαιριστές από το Γιβραλτάρ ταπείνωσε την Σέλτικ. Ο διακινητής ναρκωτικών που έγινε αστυνομικός αλλά και γκολτζής, οι 28 οπαδοί κατά μέσο όρο και ο προπονητής που προσελήφθη έπειτα από διαγωνισμό.

Η Σέλτικ υπέστην την πλέον ντροπιαστική ήττα της ιστορίας της. Οι «καθολικοί» στο πρώτο ματς του Β΄ Προκριματικού Γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφεραν να αμαυρώσουν την ιστορία του συλλόγου χάνοντας από την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, ομάδα από το Γιβραλτάρ!

Οι part-timers του «θερμόαιμου» Ουρουγουανού Ζούλιο Σέζαρ Ρίμπας (σ.σ.: είχε εμπλακεί σε σύρραξη ως προπονητής της Πενιαρόλ στο ντέρμπι με τη Νασιονάλ και κατέληξε για οχτώ μέρες στη φυλακή) πέτυχαν την πρώτη νίκη στην ιστορία του Γιβραλτάρ σε διεθνές επίπεδο χάρη στο γκολ του Λι Κασκιάρο στο 48΄ της αναμέτρησης.

Ο 34χρονος επιθετικός ήταν εκείνος, ο οποίος είχε πετύχει το πρώτο γκολ στην ιστορία της εθνικής Γιβραλτάρ κόντρα στη Σκωτία τον Μάρτιο του 2015 στο «Χάμπντεν Παρκ».

Ο Κασκιάρο, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για διακίνηση ναρκωτικών, πλέον εργάζεται ως αστυνομικός στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

O ίδιος πάντως αρνείται την συγκεκριμένη ιστορία κάνοντας λόγο για φάρσα των Άγγλων! Όπως αποδεικνύεται στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ποδόσφαιρο και... πυροβολεί εναντίον των Σκωτσέζων προσφέροντας τους ένα «ντους» που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

.

Στην Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, αγωνίζονται μεταξύ άλλων ένας πυροσβέστης και ένας οδηγός ταξί.

«Ήξερα πως δεν θα με προλάβουν. Γνωρίζω τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μου. Έτσι όταν πήρα σωστά την μπάλα γνώριζα πως θα προκαλέσω προβλήματα», τόνισε ο Κασκιάρο ενώ εξήγησε πως καταφέρνει να συνδυάσει το επάγγελμα του αστυνομικού με το ποδόσφαιρο.

«Εργάζομαι δύο μέρες και δύο νύχτες στη σειρά. Έτσι έχω τέσσερις ελεύθερες μέρες για να παίξω ποδόσφαιρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς έχει μέσο όρο στα εντός έδρας παιχνίδια της μόλις 28 οπαδούς, ενώ ο Ουρουγουανός προπονητής της προσελήφθη έπειτα από διαγωνισμό! Πρόκειται για την ομάδα που κατακτά για 14 συναπτά έτη το πρωτάθλημα στο Γιβραλτάρ.

Χάρη στον συνθετικό χλοοτάπητα του «Βικτόρια Στέιντιουμ», εκτός από ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις διεξάγεται το ετήσιο μουσικό φεστιβάλ το Gibraltar Music Festival.

Δείτε το ιστορικό γκολ του Κασκιάρο...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα