Τσιρίλο: «Ο Σάντος μου το είπε πριν τρεις μήνες»!

Τσιρίλο: «Ο Σάντος μου το είπε πριν τρεις μήνες»!

Τσιρίλο: «Ο Σάντος μου το είπε πριν τρεις μήνες»!

bet365

Ο Μπρούνο Τσιρίλο... παρουσίασε στους Ιταλούς τον Φερνάντο Σάντος και αποκάλυψε την "προφητεία" του Πορτογάλου πριν τρεις μήνες, σε μια συνάντηση τους στην Αθήνα.

Ο Σάντος είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του EURO οδηγώντας την Πορτογαλία στην πρώτη τεράστια επιτυχία της ιστορίας της και λογικό είναι όλη η Ευρώπη να ασχολείται μαζί του. Εξαίρεση, φυσικά, δεν αποτελεί η Ιταλία, με την ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Τζανλούκα Ντι Μάτζιο να ζητάει από τον Τσιρίλο να... συστήσει σε όλους τον πρωταθλητή Ευρώπης Φερνάντο Σάντος!

«Ενας σπουδαίος προπονητής, ένας ακούραστος εργάτης και ένας ταπεινός άνθρωπος. Διατηρήσαμε καλές σχέσεις και πάντα μου άρεσε γιατί στην Ελλάδα, όπου τον είχα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, είχε πάντα μεγάλα ονόματα στην ομάδα αλλά συμπεριφερόταν σε όλους το ίδιο. Επαιζε αυτός που έδειχνε ότι είναι πιο επαγγελματίας από τους άλλους. Είμαι χαρούμενος για την επιτυχία του μετά από τόσα χρόνια, το αξίζει. Είμαι χαρούμενος και για τον Βιεϊρίνια, συμπαίκτης μου στα χρόνια του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και το απέδειξε στη Βόλφσμπουργκ και τώρα στην εθνική», είπε αρχικά ο Τσιρίλο και πρόσθεσε: «Στην Ιταλία μπορεί να τον ήξεραν λίγοι μέχρι χθες αλλά στην Ελλάδα όχι, εδώ έχει κάνει καλά πράγματα τόσο με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όσο και με την εθνική ομάδα. Με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχε προκριθεί στα προκριματικά του Champions League».

Συνεχίζοντας, ο Ιταλός αμυντικός είπε ότι «στο γήπεδο ήταν πάντα πολύ σκληρός και απαιτητικός, η κάθε νίκη του είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Εξω από το γήπεδο ήταν παντα φιλικός, πολύ φιλικός. Δεν μπορώ να βρω τώρα έναν Ιταλό προπονητή που να του μοιάζει στο στυλ, ο καθένας έχει τα χαρακτηριστικά του. Μίλησα μαζί του πριν τον τελικό αλλά και σήμερα το πρωί για να τον συγχαρώ» ενώ ακολούθως περιέγραψε ένα σκηνικό από την θητεία τους στον ΠΑΟΚ.

«Οταν είχαμε νικήσει με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ για τα προκριματικά του Champions League, όταν μπήκαμε στο πούλμαν παρακολουθούσαμε το άλλο ματς που θα έκρινε τη μοίρα μας. Ολοι βλέπαμε το ματς, αυτός ήταν εξαιρετικά σοβαρός. Μετά, όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης, με το αποτέλεσμα να είναι καλό για εμάς, αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε έξαλλα και εκείνη την στιγμή άρχισε να πανηγυρίζει μαζί μας και ο Φερνάντο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και πριν λίγο ήταν σοβαρός και σκεπτικός».

Το καλύτερο, όμως, ο Τσιρίλο το κρατούσε για το τέλος, αποκαλύπτοντας από πότε ο Σάντος τον είχε... προειδοποιήσει για αυτό που θα ακολουθούσε!

«Κανείς δεν πίστευε σε αυτή την Πορτογαλία πριν την έναρξη του EURO, εκτός από έναν. Τον Φερνάντο. Συναντηθήκαμε πριν τρεις μήνες στην Αθήνα για να δούμε μαζί ένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και μου είπε: "Θα το δεις Μπρούνο, θα πάω τελικό". Και έτσι έγινε! Για μια στιγμή έμεινα έκπληκτος από αυτό μου είπε αλλά του ευχήθηκα καλή τύχη. Ηταν πεπεισμένος ότι θα κάνει κάτι καλό, το διάβαζα στα μάτια του».

 

EURO Τελευταία Νέα