Σαΐνιο στο gazzetta.gr: «Ξεχωριστός προπονητής ο Σάντος, έκανε οικογένεια την Πορτογαλία»

Σαΐνιο στο gazzetta.gr: «Ξεχωριστός προπονητής ο Σάντος, έκανε οικογένεια την Πορτογαλία»

bet365

Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού, Κάρλος Σαΐνιο αποθεώνει στο gazzetta.gr τον Φερνάντο Σάντος, αναφέρεται στην υποστήριξη των Ελλήνων, ενώ τονίζει πως δεν έχει προτίμηση για τον αντίπαλο στον τελικό του Euro.

Ο Φερνάντο Σάντος ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου με μαθηματικό μυαλό, αποδεικνύει σε κάθε περίσταση το μεγαλείο της προσωπικότητας του.

Λίγα λεπτά μετά την σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας του, την παρουσία της Πορτογαλίας στον τελικό του Euro, ο «μηχανικός» για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στους Έλληνες. Το έπραξε στο ξεκίνημα των δηλώσεων του, μιλώντας εν συνεχεία για τους συμπατριώτες του. Λάτρης της Ελλάδας σε βαθμό παρεξηγήσεως για τους Πορτογάλους.

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στη Vistabet

Ο 61χρονος τεχνικός ήταν εκείνος, οποίος σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να μετατρέψει την εθνική Πορτογαλίας σε οικογένεια, όπως τονίζει στο gazzetta.gr, o Kάρλος Σαΐνιο.

Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, στάζει μέλι αναφερόμενος στον μέντορα του, με τον οποίο συνεργάστηκε για οχτώ χρόνια σε Εστρέλα Αμαδόρα, Πόρτο, αλλά και το «τριφύλλι».

«Ο Φερνάντο Σάντος έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν προπονητής μου για οχτώ χρόνια. Πρώτα στην Εστρέλα Αμαδόρα, στη συνέχεια στην Πόρτο, αλλά και στον Παναθηναϊκό. Τον θεωρώ σαν πατέρα μου και συνεχίζουμε να διατηρούμε επαφή.

Πάντα πίστευα και το έλεγα πως θα φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε στην Εθνική Πορτογαλίας τον καλύτερο παίκτη του κόσμου τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και έναν ξεχωριστό προπονητή όπως είναι ο Φερνάντο Σάντος», τονίζει ο παλαίμαχος μέσος.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της Εθνικής Πορτογαλίας;

«Ο Σάντος έλυσε όλα τα προβλήματα της Εθνικής Πορτογαλίας και έκανε την ομάδα να μοιάζει με οικογένεια. Είναι ένας εργασιομανής προπονητής που σε κερδίζει με τον χαρακτήρα του. Φίλος με όλους εκτός γηπέδου, απαιτητικός στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Ο Σαΐνιο θεωρεί πως στο σημείο που έφτασε η Εθνική Πορτογαλίας δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αντίπαλος στον τελικό.

«Δεν έχω κάποια ξεχωριστή προτίμηση για αντίπαλο. Είτε είναι η Γερμανία, είτε η Γαλλία θα μπούμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Ο πρώην παίκτης της Πόρτο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστήριξη Ελλήνων και Κυπρίων προς την εθνική Πορτογαλίας.

«Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες αλλά και οι Κύπριοι υποστηρίζουν την Πορτογαλία. Είναι υπέροχο».

 

EURO Τελευταία Νέα