«Κλειδώνει» ως βάση το 4-2-3-1

«Κλειδώνει» ως βάση το 4-2-3-1

Νίκος Αθανασίου
«Κλειδώνει» ως βάση το 4-2-3-1

bet365

Για μία ώρα ο Αντρέα Στραματσόνι δούλεψε ξανά στο 4-2-3-1 και όλα δείχνουν πως έτσι θα πορευτεί στα προκριματικά. Οι οδηγίες του Ιταλού και η γκολάρα του Μπεργκ!

Μετά τον στίβο μάχης στο ξεκίνημα της προπόνησης, ο Αντρέα Στραματσόνι πήρε τους παίκτες του και πήγαν στο βοηθητικό όπου γίνεται αποκλειστικά η τακτική. Ο Ιταλός δούλεψε για μία ώρα πάνω στην επιθετική ανάπτυξη του 4-2-3-1, αυτό έγινε για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα και είναι πλέον ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη διάταξη «κλειδώνει» ενόψει των προκριματικών, με το 4-1-3-2 να αποτελεί την δεύτερη επιλογή.

Το «build up» ξεκινούσε φυσικά από τα στόπερ. Στην πρώτη εκδοχή η μπάλα έπρεπε να πάει στους πλάγιους μπακ, με τον «Στράμα» να ζητά γρήγορη μεταβίβαση. Με την μία επαφή έπρεπε η μπάλα να μπει «μέσα» στον αμυντικό χαφ και εκείνος να την ανοίξει στο πλάι για τους εξτρέμ που είτε με την μία είτε με δύο επαφές έπρεπε να σεντράρουν προς την περιοχή. «Προτιμώ τη μπάλα στο πλάι να πηγαίνει και μετά στους αμυντικούς χαφ. Να μην κλείνονται και επιστρέφει η μπάλα πίσω, μην αργούμε. Σας ζητάω δύο επαφές για να δώσετε τον χρόνο στον εξτρέμ να φτάσει εκεί που πρέπει και να πάει στο ένας εναντίον ενός» ήταν κάποιες από τις εντολές του Ιταλού που δεν σταμάτησε να ζητά καλές επαφές.

Συχνά σταματούσε την τακτική για να δώσει εντολές. Όπως για παράδειγμα στους μπακ και στους εξτρέμ. «Αν σας κλείσουν πάνω στη γραμμή την πάσα προς τα μπροστά, γυρίζετε και βλέπετε τον αμυντικό χαφ που είναι κοντά σας. Εκεί τη δίνετε και από εκεί θα πάει στα πλάγια που θέλουμε. Θέλω να έχετε υπομονή, να βγάζετε προσωπικότητα και να μην βιάζεστε».

Στην τακτική ξεχώρισε η γκολάρα του Μπεργκ από τα 25 μέτρα που βρήκε «παράθυρο» και ένας φοβερός συνδυασμός του Σουηδού, με τον Ιμπάρμπο και τον Μπουμάλ που κατέληξε στο πλεκτό από τον Βιγιαφάνιες.

Το διπλό
Η προπόνηση που κράτησε περίπου δύο ώρες και ήταν η μεγαλύτερη της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε με διπλό στο μισό γήπεδο.

Η κίτρινη ομάδα νίκησε 4-1 την πράσινη με τις γκολάρες των Χουχούμη και Λουντ (άπιαστα σουτ με το αριστερό) να κάνουν την διαφορά.

Κίτρινη ομάδα: Στιλ, Μαρινάκης, Μολέδο, Ρέις, Νάνο, Κουτρουμπής, Λουντ, Βλαχοδήμος, Αμπέντ, Χουχούμης, Κλωναρίδης.

Πράσινη ομάδα: Βλαχοδήμος, Μέστο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Μπεργκ.

Τα γκολ: Χουχούμης, Λουντ, Κλωναρίδης, Στάικος- Μπεργκ

* Ο Στραματσόνι είχε ολιγόλεπτο τετ-α-τετ με τον Νάνο.

* Ο Λέτο έκανε ξανά μόνος του στο γυμναστήριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα