Η υπέρβαση του Κριστιάνο

Η υπέρβαση του Κριστιάνο

Αντώνης Σαούλης
Η υπέρβαση του Κριστιάνο

bet365

Η Πορτογαλία παίζει τα ρέστα της για πρόκριση στα ημιτελικά και ξανά ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τον σούπερ σταρ της διοργάνωσης. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Αναλύσεις επί αναλύσεων. Πόσες πάσες και από ποιους τις παίρνει στην Ρεάλ Μαδρίτης και τι γίνεται στην Εθνική Πορτογαλίας. Πόσες φορές έρχεται σ' επαφή με τη μπάλα στην «Βασίλισσα» και την γίνεται με την χώρα του. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πλήττεις ποτέ. Ως φίλαθλος ή ως δημοσιογράφος. Εχει καταφέρει τόσα πολλά που πάντα θα βρεις κάτι ν' αναλύσεις.

O ίδιος ο Ρονάλντο ξέρει ότι πιθανότατα είναι η τελευταία του ευκαιρία να πετύχει κάτι με την Εθνική του ομάδα. Το κάτι ισούται με τίτλο. Εχει ήδη έναν χαμένο τελικό (με Ελλάδα το 2004), έναν χαμένο ημιτελικό (με Ισπανία το 2012), έναν χαμένο προημιτελικό (με Γερμανία το 2008).

Ο δρόμος για τον τελικό περνάει κόντρα στην Πολωνία και το Βέλγιο (εάν προκριθεί φυσικά). Και λίγο πριν το παιχνίδι άπαντες κοιτάνε τον Ρονάλντο. Τι θα καταφέρει και τι θα πετύχει. Η πως θ' αποτύχει. Οι διαφορές βεβαίως με τα όσα καταφέρνει με την Ρεάλ είναι χαοτικές.

Ουσιαστικά είναι ο Κριστιάνο της Ρεάλ και ο Ρονάλντο της Εθνικής Πορτογαλίας. Διαφορετική θέση (στη Ρεάλ ξεκινάει αριστερά, στην Εθνική Πορτογαλίας κορυφή) . Στην Ρεάλ οι περισσότερες πάσες είναι από τον Μαρσέλο (166), στην Εθνική Πορτογαλίας από τον Νάνι στην επίθεση (48).

Με την Εθνική Πορτογαλίας έχει περισσότερες επαφές με τη μπάλα απ' ότι στην «Βασίλισσα» (55,5 έναντι 48,6). Προέρχεται από μία σεζόν με 53 επίσημα παιχνίδια και έχει ήδη γράψει άλλα 4 στο Euro. Τρια γεμάτα 90λεπτα και ένα 120λεπτο (αυτό με την Κροατία). Εβγαλε μέχρι τέλους την σεζόν με την Ρεάλ Μαδρίτης παίζοντας κι εκεί παράταση στον τελικό!

Συνολικά 58 ματς και συνεχίζει μιας και αυτό με την Πορτογαλία θα είναι το 59ο. Είναι στα 31 του. Αυτό που ψάχνει ο Κριστιάνο είναι η υπέρβαση. Η δική του υπέρβαση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα