4-1-3-2, άξονας και μάθημα από «Στράμα»!

Νίκος Αθανασίου
4-1-3-2, άξονας και μάθημα από «Στράμα»!

bet365

Το σύστημα που δούλεψε ο Στραματσόνι, ο τρόπος ανάπτυξης και τα όσα ζητούσε από τους παίκτες του στην άσκηση ανάπτυξης. ΤΕΧΕΛΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.


Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια αυτής της προετοιμασίας έχει να κάνει με το σύστημα που θα δουλέψει ο Αντρέα Στραματσόνι και τον τρόπο ανάπτυξης του Παναθηναϊκού που θέλει να δημιουργήσει.

Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης, ο Ιταλός προπονητής δούλεψε με το γκρουπ των μέσων και των επιθετικών πάνω στην επιθετική τακτική, δείχνοντας κάποιες από τις ιδέες του.

Στην συγκεκριμένη άσκηση η ομάδα των επιτιθέμενων μετά από την ανάπτυξη θα έπρεπε να σκοράρει απέναντι σε δυο αμυνόμενους και τον πορτιέρο.



ΣΥΣΤΗΜΑ: Καθόλη την διάρκεια της άσκησης, το σύστημα ήταν 4-1-3-2. Τέσσερις αμυντικοί στην ευθεία, ένας αμυντικός μέσος(πότε ο Ζέκα και πότε ο Κουτρουμπής, με τον Πορτογάλο να παίζει δεξί χαφ όταν ο ''Κούτρου'' ήταν εξάρι), ένας εσωτερικός, δύο στις πτέρυγες και δύο στην κορυφή. Με αυτό το σύστημα ολοκλήρωσε τα πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός και όπως όλα δείχνουν, κρίνοντας από τις μεταγραφικές αναζητήσεις και την σημερινή εικόνα, είναι απόφαση του Ιταλού να πορευτεί με την συγκεκριμένη διάταξη.

ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Η εντολή του Ιταλού για την ανάπτυξη ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρη. Η μπάλα θα έπρεπε να περάσει πρώτα από τον άξονα και από εκεί να «ακουμπήσει» σε έναν από τους δύο φορ που θα έπρεπε να την «σπάσουν» στα άκρα για να γίνει η τελική πάσα προς την περιοχή. Ο Στραματσόνι έριξε πολύ βάρος στην ανάγκη να φτάνει η μπάλα στον επιθετικό. «Πρέπει να φτάνει η μπάλα στον επιθετικό. Αν δεν γίνει αυτό, δεν σπάει η αντίπαλη άμυνα. Θέλω σε κάθε επίθεση η μπάλα να φτάνει σε έναν από τους δύο επιθετικούς μας. Θέλω να διαβάζετε το παιχνίδι» ήταν τα λόγια του «Στράμα» και έκανε παρατηρήσεις όποτε η μπάλα δεν έφτανε με επιτυχία είτε στον Λέτο είτε στον Βιγιαφάνιες που είχαν αυτό τον ρόλο. Από ένα σημείο και μετά, ο Ιταλός ζήτησε από τους ακραίους να βάζουν την μπάλα στην περιοχή συρτά και με δύναμη «ανάμεσα στον τερματοφύλακα και τον τελευταίο αμυντικό».

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Ο 40χρονος κόουτς έδινε συνέχεια οδηγίες και έκανε παρατηρήσεις στους παίκτες του. Αρχικά στον Κουτρουμπή ζητώντας συγκέντρωση και την μπάλα να πηγαίνει στους φορ και στην συνέχεια στους παίκτες που τελείωναν τις φάσεις(Μπουμάλ, Αμπέντ, Βλαχοδήμος, Ζέκα, Λουντ) για να βρίσκουν περισσότερες φορές τον στόχο. Σε ένα από τα καλά τελειώματα του Λουντ, ο Ιταλός του έκανε το σχετικό πείραγμα, λέγοντας «Αυτός είναι ο επιθετικός της Φινλανδίας»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα