Συνεχίζει την πεπατημένη αλά Ρεχάγκελ ο Σάντος

Gazzetta team
Συνεχίζει την πεπατημένη αλά Ρεχάγκελ ο Σάντος

bet365

Με την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Πολωνία ξεκινάει η προημιτελική φάση του Euro στη Γαλλία.

Γράφει ο Φώτης Πλιάκος

Οι Πορτογάλοι δεν ενθουσίασαν με τις εμφανίσεις τους στα παιχνίδια των ομίλων και πέρασαν στους «16» με τρεις ισοπαλίες. Η εμφάνιση τους στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Κροατία ήταν αποκρουστική, αλλά πήραν την πολυπόθητη πρόκριση στην παράταση.

Πιθανολογώ πως ο Φερνάντο Σάντος δεν θα αλλάξει την πεπατημένη, δηλαδή θα παρατάξει και πάλι την ομάδα του… αλά Οτο Ρεχάγκελ στο Euro 2004.

Λογικά θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα τους Αντριέν Σίλβα, Σέντρικ Σοάρες και Χοσέ Φόντε που ντεμπούταραν στη διοργάνωση κόντρα στην Κροατία. Πιθανολογώ πως τόσο ο Κουαρέσμα όσο και ο Ρενάτο Σάντσες θα ξεκινήσουν και πάλι από τον πάγκο, καθώς δίνουν περισσότερη ενέργεια όταν μπαίνουν σαν αλλαγές στη διάρκεια του αγώνα.

To Eυρωπαϊκό το ζεις καλύτερα σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ

Η Πολωνία ήταν πιο πειστική στη φάση των ομίλων, καθώς κέρδισε τη Β. Ιρλανδία (1-0) και την Ουκρανία (1-0) και κράτησε άνετα στο 0-0 τη Γερμανία. Στους «16» ήταν πολύ καλή στο 1ο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε στο σκορ, κόντρα στην Ελβετία, αλλά στην επανάληψη έδειξε πολύ κουρασμένη και ισοφαρίστηκε. Τελικά προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Επανέρχεται από τιμωρία ο αριστερός χαφ Καπούστκα και μάλλον θα ξεκινήσει βασικός. Ο Λεβαντόφσκι δεν έχει σκοράρει σε παιχνίδι της εθνικής από το Νοέμβριο του 2015 δηλαδή για πάνω από 9 ώρες καθαρού ποδοσφαιρικού αγώνα και σίγουρα η αφλογιστία του προβληματίζει. Άλλωστε η Πολωνία είναι η ομάδα με τη χειρότερη επιθετική συγκομιδή (3 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια) από όσες συνεχίζουν στη διοργάνωση. Συνολικά έχει δώσει δέκα παιχνίδια σε τελική φάση Euro, αλλά σε κανένα από αυτά δεν κατάφερε να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν μπήκαν πάνω από δυο γκολ συνολικά.

Η Πορτογαλία είναι αήττητη στις επίσημες αναμετρήσεις που έδωσε υπό την καθοδήγηση του Φερνάντο Σάντος (8 νίκες και 3 ισοπαλίες) κι αυτό το γεγονός λέει πολλά, όσο αφορά την κυνικότητα με την οποία προσεγγίζει τα «σοβαρά» παιχνίδια της.

Υποπτεύομαι πως το ματς θα κριθεί στο γκολ οπότε το 2,30 του ΟΠΑΠ στο «0 ως 1 σύνολο γκολ» είναι ικανοποιητικό.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω ο Σάντος βάζει αργά στη διάρκεια του αγώνα τους Κουαρέσμα και Σάντσες οι οποίοι βοηθούν στη δημιουργία τελικών φάσεων για την Πορτογαλία.

Με λίγη τύχη λοιπόν μπορεί επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για το 1ο γκολ του αγώνα, ποντάροντας στο χρονικό διάστημα από 81 - 90’ (20,00 η απόδοση στον ΟΠΑΠ).

 

EURO Τελευταία Νέα