Γερμανία – Σλοβακία: Το τείχος των… Σλοβάκων!

Gazzetta team
Γερμανία – Σλοβακία: Το τείχος των… Σλοβάκων!

bet365

Την επιτυχημένη συνταγή που έφερε και την πρόκριση στη φάση των «16» αναμένεται να ακολουθήσουν οι Σλοβάκοι κόντρα στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Χωρίς να… πατήσει γκάζι πέρασε τον όμιλο η Γερμανία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 540
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.33 – 3.90 – 8.25
ΩΡΑ/
TV: 19:00/ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΙΕΡ ΜΟΡΟΥΑ (50.157), ΛΙΛ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίμον Μάρτσινιακ (Πολωνία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Δέκα φορές έχουν κοντραριστεί συνολικά Γερμανία και Σλοβακία, με τα «πάντσερ» να «μετρούν» επτά νίκες. Οι Σλοβάκοι έχουν επικρατήσει τρεις φορές, ενώ αγνοείται το ισόπαλο αποτέλεσμα. Μόλις δύο είναι τα μεταξύ τους επίσημα ματς, τα οποία έγιναν για τα προκριματικά του Euro 2008, όπου η Γερμανία επικράτησε σε ισάριθμες στιγμές (2-1, 4-1). Στις 29 Μαϊου, στο Αουγκσμπουργκ, η Σλοβακία κέρδισε 3-1 τα «πάντσερ» σε φιλική αναμέτρηση.
*Οποιος προκριθεί αντιμετωπίζει στη φάση των «8» τον νικητή του ζευγαριού, Ιταλία – Ισπανία.
Ξεκούραστα και χωρίς να… δεινοπαθήσει, η Γερμανία πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βάζοντας πλώρη για τον τελικό του Παρισιού στις 10 Ιουλίου. Παρά το γεγονός ότι προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλο, χωρίς να δεχθεί γκολ κόντρα σε Ουκρανία (2-0), Πολωνία (0-0) και Βόρειο Ιρλανδία (1-0), η εικόνα της προβλημάτισε αρκετά, αφού έδειξε μία ομάδα δίχως… νεύρο!
Σημάδια… ζωής παρουσίασε στο τελευταίο παιχνίδι με τους Βρετανούς, εκεί που ήταν δραστήρια, έτρεξε, δημιούργησε πολλές φάσεις, παρότι ευστόχησε μόλις μία φορά (1-0) με τον Μάριο Γκόμεζ.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόακιμ Λεβ, δεν θα προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Εξαίρεση θα αποτελέσει η θέση του δεξιού μπακ, όπου ο Χέβεντες αναμένεται να αντικαταστήσει τον, πολύ καλό κόντρα στην Βόρειο Ιρλανδία, Κίμιχ.
Η Σλοβακία έκανε τα αδύνατα… δυνατά την τελευταία αγωνιστική του ομίλου κόντρα στην Αγγλία (0-0) για να «σφραγίσει» την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Το συγκρότημα του Κοζάκ παρουσιάστηκε με αμυντικό σχεδιασμό, έδωσε τη δυνατότητα στα «τρία λιοντάρια» να κάνουν παιχνίδι (65%-35% κατοχή μπάλας υπέρ των Αγγλων) και δέχθηκε αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης.
Παρότι «σφυροκοπήθηκε» από τον αντίπαλο και «πληγώθηκε» με τον τραυματισμό του Μακ, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας και ταυτόχρονα μία ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση. Εκεί, θα συναντήσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, την οποία αντιμετώπισε και νίκησε με 3-1 σε φιλική αναμέτρηση δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Euro.
Απαντες γνωρίζουν ότι το σημερινό παιχνίδι δε θυμίζει σε τίποτα εκείνο το βράδυ στο Αουγκσμπουργκ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό, ενώ δύσκολα να αγωνιστεί ο Μακ, με τον Στοχ να παίρνει φανέλα βασικού.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Γερμανία (4-2-3-1): Nόιερ – Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ,Εκτορ – Κεντίρα, Κροος – Γκέτσε, Μίλερ, Οζίλ – Γκόμεζ
Σλοβακία (4-2-3-1): Κόζατσικ – Πέκαρικ, Σκρτελ, Τζούριτσα, Χούμποτσαν – Πετσόφσκι, Κούτσκα – Στοχ, Χάμσικ, Βάις – Ντούντα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, η Γερμανία δεν έδειξε την ομάδα που όλοι γνωρίζαμε και «άρπαζε» τον αντίπαλο από τον… λαιμό! Δυσκολεύτηκε στη δημιουργία φάσεων, ενώ παρουσίασε μεταξύ άλλων και αμυντικά κενά. Πλέον, καλείται να αλλάξει φιλοσοφία, αφού η διοργάνωση μπαίνει στην τελική ευθεία. Η Σλοβακία θα προτιμήσει να… σκοτώσει το παιχνίδι των «πάντσερ» με αμυντικό «τείχος», όπως έκανε κόντρα στην Αγγλία. Το ερώτημα είναι, όμως, πόσο θα αντέξει. Η νίκη των Γερμανών σε συνδυασμό με το under 2.5 βρίσκεται σε απόδοση 2.45 στον ΟΠΑΠ, με γνώμονα ότι η Σλοβακία θα ακολουθήσει αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

 

EURO Τελευταία Νέα