Ουαλία – Β. Ιρλανδία: Το δικό τους… Brexit

Gazzetta team
Ουαλία – Β. Ιρλανδία: Το δικό τους… Brexit

bet365

Ουαλία και Βόρειος Ιρλανδία μάχονται με μοναδικό μέλημα να αποφύγουν το ποδοσφαιρικό… Brexit.
ΟΥΑΛΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ:537
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.80 – 2.80 – 4.50
ΩΡΑ/TV: 19:00/ ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΡΚ ΝΤΕ ΠΡΕΝΣ (48.712), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες το μακρινό 1954 με τους Βορειοϊρλανδούς να επικρατούν 2-1. Εκτοτε οι Ουαλοί δεν έχασαν ματς καθώς σε επτά συναντήσεις μετρούν ρεκόρ 3-4-0. Πιο πρόσφατη μονομαχία τον Μάρτιο στο Κάρντιφ (1-1), σε ένα φιλικό που οι «δράκοι» αγωνίστηκαν χωρίς Ράμσεϊ και Μπέιλ.
* Το νικητή του ζευγαριού Ουγγαρία – Βέλγιο πρόκειται να αντιμετωπίσει η ομάδα που θα επικρατήσει σήμερα.
«Μεθυσμένη» πολιτεία το στρατόπεδο των «δράκων» και πως όχι μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας να προκριθεί στους «16». Ο Τύπος συνεχίζει τον… πανηγυρικό τόνο και όλη η χώρα πλέον κινείται στους ρυθμούς του αποψινού αγώνα. Το κλίμα στην ομάδα παραμένει εξαιρετικό, κάτι που αποτυπώνεται και σε μικρές – μικρές στιγμές τόσο στα παιχνίδια, όσο και στην ατμόσφαιρα που «βγαίνει» από την αποστολή.
Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όχι μόνο προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση, αλλά τερμάτισε και πάνω από την Αγγλία στη φάση των ομίλων. Συνέχισε τις πειστικές εμφανίσεις και την τρίτη αγωνιστική επικράτησε της Ρωσίας με 3-0, σε ένα ματς που ήταν χάρμα ιδέσθαι στο πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσε να σημειώσει και άλλα τέρματα.
Στον απόηχο του πολύκροτου δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία και το Brexit o Κρις Κόλμαν, τεχνικός της ομάδας, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και να αφήσει το ζήτημα σε δεύτερη μοίρα. «Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή είναι το ποδόσφαιρο. Παραμένουμε στην Ευρώπη, οπότε όταν επιστρέψουμε σπίτι μας θα έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε μ' αυτό και με το τι θα γίνει στο μέλλον!» ήταν τα λόγια του.
Το πλάνο δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σήμερα και δύσκολα θα δούμε αλλαγές. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «δράκων» μένει πιστός στο 3-5-2 (5-3-2 όταν είναι σε θέση άμυνας) . Η μαχητική τριπλέτα στα μετόπισθεν Τσέστερ- Γουίλιαμς- Ντέιβις παραμένει με τους Γκάντερ και Τέιλορ να καλύπτουν τις πλευρές στα άκρα. Ρόλο κόφτη πρόκειται να αναλάβουν Αλεν και Λέντλι ενώ στον Ααρον Ράμσεϊ, που αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, προσφέρεται η δυνατότητα να κινείται πιο ελεύθερα στους χώρους. Μοναδικό ερώτημα ο παρτενέρ του Μπέιλ στην επίθεση. Είτε θα είναι ο Ρόμπσον Κανού είτε ο Βόουκς.
Και την τελευταία αγωνιστική των ομίλων η Βόρειος Ιρλανδία παρουσίασε το ανταγωνιστικό πρόσωπο που μας συνήθισε στο σύνολο της πορείας της ως τώρα. Μπήκε στο ματς με τη Γερμανία με μοναδικό μέλημα να δεχτεί όσο το δυνατόν λιγότερα τέρματα, ώστε να υπερτερεί έναντι των υπολοίπων τρίτων που είχαν αποσπάσει επίσης τρεις βαθμούς. Οπερ και εγένετο, η «νάτσιοναλμανσαφτ» προηγήθηκε στο 29’ και στην πορεία είδε την εστία της να απειλείται ουκ ολίγες φορές, ενώ ο αντίπαλος σημάδεψε τέσσερις φορές το δοκάρι! Το τελικό 1-0 μάλλον μοιάζει με τιμητική ήττα, για ένα σύνολο που στην παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάνει check in στη νοκ άουτ φάση. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της σε σύνολο 15 υποχρεώσεων (και οι δυο στο EURO, 1-0 από Πολωνία και Γερμανία).
Ταξίδεψε με όνειρα και φιλοδοξίες στη Γαλλία και ως τώρα εκπληρώνονται στο μέγιστο βαθμό. Εδώ που φτάσαμε όμως μπορεί να κοιτάει και πιο ψηλά. Ενδεικτική η τοποθέτηση του Μάικλ Ο’Νιλ, προπονητή της ομάδας που υποστήριξε πως: « Δεν αμφιβάλλουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, ωστόσο θα μπούμε με πίστη πως μπορούμε να επικρατήσουμε και να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση. Δεν θέλουμε να τελειώσει εδώ. Οι παίκτες θέλουν και άλλο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του πρώτου σκόρερ των προκριματικών Κάιλ Λάφερτι. «Είναι ένα ματς μια και έξω και θα μπούμε με την σκέψη να πάρουμε τη νίκη» ήταν τα λόγια του.
Ο 47χρονος τεχνικός στα δύο τελευταία ματς δεν χρησιμοποίησε τον ντεφορμέ Κάιλ Λάφερτι, καθώς είναι ντεφορμέ. Στην κορυφή της επίθεσης επιστρατεύθηκε ο Ουάσινγκτον της ΚΠΡ, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Δεδομένα, θα αφήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και θα επιδιώξει να χτυπήσει στην κόντρα και από στημένες φάσεις. Μ’ αυτή την τακτική συστήθηκε εξάλλου στα προκριματικά. Το 3-5-2 των Ουαλών του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει το 4-5-1 που είναι συνηθέστερος σχηματισμός που επιστρατεύει. Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά στα δέκα τελευταία γκολ των Βορειοϊρλανδών σημειώθηκαν από στημένη φάση.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ουαλία (3-5-2): Χένεσεϊ – Τσέστερ, Γουίλιαμς, Ντέιβις – Γκάντερ, Αλεν, Λέντλι Ράμσεϊ, Τέιλορ – Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού (Βόουκς)
Β. Ιρλανδία (4-5-1): ΜακΓκόβερν – Χιουζ, Κάθκαρτ, ΜακΟλεϊ, Τζ. Εβανς – Γουόρντ, Κ. Εβανς, Ντέιβις, Νόργουντ, Ντάλας – Ουάσινγκτον
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ματς με άρωμα… Brexit μεταξύ δυο ομάδων που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με το δικό τους τρόπο άφησαν θετικές εντυπώσεις ως τώρα. Ο δρόμος όμως για τους «8» χωρά μόνο έναν. Το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στην Ουαλία, καθώς θα πρέπει, για πρώτη φορά στο τουρνουά, να διαχειριστεί το ρόλο του φαβορί, κάτι που αντίκειται στη… φύση της. Αντιθέτως, οι Βορειοϊρλανδοί βολεύονται ως αουτσάιντερ, καθώς ως ένα σημείο εκεί στήριξαν και την επιτυχία της πορείας τους ως τώρα. Ικανοποιητική η απόδοση του άσου, θα το πάμε όμως ένα βήμα παραπέρα και για την ακρίβεια στο συνδυασμό άσου και under (2.85 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ), υπό το πρίσμα πως το συγκρότημα του Ο’Νιλ δεν δέχεται εύκολα γκολ. Μάλιστα τελευταία περίπτωση που μάζεψε πάνω από μια φορά τη μπάλα από τα δίχτυα ήταν το Νοέμβριο του 2014 (ήττα από τη Ρουμανία με 2-0).
 

EURO Τελευταία Νέα