Έκπληκτος με το Brexit ο Κιελίνι!

Έκπληκτος με το Brexit ο Κιελίνι!

Gazzetta team
Έκπληκτος με το Brexit ο Κιελίνι!

bet365

Την έκπληξη του για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος εξέφρασε και ο κεντρικός αμυντικός της Ιταλίας, αλλά και της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι.

Το Brexit αποτελεί το νούμερο ένα θέμα συζήτησης και παρότι παραμένει προσηλωμένος στην προσπάθεια της «Squadra Azzurra» για διάκριση στο Euro της Γαλλίας, ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Τορίνο και συγκεκριμένα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τζόρτζιο Κιελίνι, εξέφρασε τις ανησυχίες του.

«Είναι μια απόφαση που σόκαρε τους πάντες και φυσικά και εμένα. Χθες το βράδυ, έπεσα για ύπνο πιστεύοντας πως η Βρετανία θα παραμείνει στην Ε.Ε, όμως δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Νομίζω πως η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου είναι το «ντόμινο» που θα μπορούσε να φέρει μία τέτοια απόφαση. Παράλληλα, πολλοί θα ανησυχούν πλέον και για νέα παρόμοια δημοψηφίσματα σε άλλα κράτη της Ε.Ε, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει αισθητά και την οικονομία. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη, όμως πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα. Δεν γνωρίζω ποια θα ήταν η αντίδραση στην Ιταλία σε ένα παρόμοιο ερώτημα. Δεν είμαι σίγουρος πως θα επιλέγαμε την έξοδο», ανέφερε αρχικά στους εκπροσώπους των μέσων ο Τζιόρτζιο Κιελίνι και συνέχισε:

«Προσπάθησα να ενημερωθώ για τους λόγους που προκάλεσαν όλη αυτή τη δυσαρέσκεια στη Βρετανία, αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Έχουν ψηφίσει για το μέλλον τους δίχως σαφή σχέδια. Νομίζω πως λίγα θα αλλάξουν στην ουσία, όμως είναι ένα κακό σημάδι για ένα τόσο σημαντικό έθνος».

Σε ότι αφορά στην αναμέτρηση κόντρα στην Ισπανία, πρόσθεσε: «Η Ισπανία αποτελεί τη νέμεση μας από το 2008. Η χρυσή περίοδος τους συνέπεσε με τον αποκλεισμό μας από τα προημιτελικά το 2008. Στον τελικό του 2012 στο Κίεβο δεν ήμασταν έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, καθώς προσπαθούσαμε ακόμα να αναρρώσουμε από την αναμέτρηση με τη Γερμανία. Σε άλλες συναντήσεις μας, τα παιχνίδια ήταν πιο ισορροπημένα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Χάσαμε δύο φορές στα πέναλτι, ενώ αξίζαμε τη νίκη και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Νομίζω πως το παιχνίδι της Δευτέρας θα είναι πολύ ισορροπημένο, αλλά και συναρπαστικό».

 

EURO Τελευταία Νέα