Λιονέλ Μέσι: Γενέθλια με τίτλους, μούσια αλλά και... δίκη (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Λιονέλ Μέσι: Γενέθλια με τίτλους, μούσια αλλά και... δίκη (vids)

bet365

Έκλεισε 29. Συνεχίζει να μαγεύει. Εντός γηπέδου, λάμπει... εκτυφλωτικά. Εκτός αυτού, πρόσφατα πέρασε χρόνο στη δικαστική αίθουσα. Το μούσι, του πάει. Είναι... διαφορετικά τα φετινά γενέθλια του Μέσι.

Σε λίγα 24ωρα, θα κληθεί και πάλι να πάρει την εθνική ομάδα της Αργεντινής από το χέρι και επιτέλους να την οδηγήσει σε μια επιτυχία, με την παρουσία της «αλμπισελέστε» και στον φετινό τελικό του επετειακού Κόπα Αμέρικα στις ΗΠΑ.

Ο Λιονέλ Μέσι, όντας... πολύ διαφορετικός σε σχέση με την 24η Ιουνίου του 2015, έχει πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα προτού σβήσει σήμερα τα 29 κεράκια στην τούρτα, αν και θα το κάνει μεταξύ συμπαικτών αυτό το διάστημα και όχι μετά γυναιξί, τέκνοις και γονέων, από τη στιγμή που δεν βρίσκεται στο σπίτι του.

Με το γκολ απέναντι στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, πριν από λίγες μέρες, έγινε πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, με έναν εκ των οπαδών να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει ακριβώς αυτό που πράττουν εμμέσως οι φίλαθλοι ανά τον κόσμο βλέποντας τα κατορθώματά του. Δηλαδή, προσκύνημα...

Ο... διαφορετικός, μουσάτος πλέον (κοκκινοτρίχης για την ακρίβεια, αλλά του πηγαίνει για να λέμε και του στραβού το δίκιο), πιο έμπειρος και σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, ξέρει πως προστέθηκε ένας ακόμα χρόνος στην «καμπούρα» του και έμαθε ακόμα περισσότερα πράγματα, στα 29 έτη ζωής.

Η πρόσφατη περιπέτειά του με την υπόθεση φοροδιαφυγής, η παρουσία στη δικαστική αίθουσα, οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο για τις υποθέσεις που γίνονταν περί «απάτης» προς το ισπανικό κράτος αλλά και το γεγονός πως μέχρι πρότινος δεν είχε ιδέα για τα συμβόλαια που υπέγραφε, αφήνοντας τον πατέρα του να τσεκάρει όλα αυτά τα ζητήματα, του έμαθαν πολλά.

Κι όμως δεν τον κλόνισαν στο αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου στο Κόπα Αμέρικα πρωταγωνιστεί για την «αλμπισελέστε», πέρα από το πρώτο παιχνίδι όπου δεν έπαιξε, όντας ανέτοιμος έπειτα από πρόβλημα τραυματισμού που είχε αντιμετωπίσει.

Επί... ισπανικού εδάφους, νταμπλ με τη Μπαρτσελόνα, νέα «όργια» με τους Νεϊμάρ και Σουάρες, παρά τη δίμηνη απουσία του στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Επανήλθε, όμως... σαν να μην έλειψε ποτέ.

Έφτασε στα 28 τρόπαια με τους «μπλαουγκράνα» ισοφαρίζοντας τους τίτλους που έχει ο Αντρές Ινιέστα με τον σύλλογο της Καταλονίας, μετρώντας 8 πρωταθλήματα και 4 Τσάμπιονς Λιγκ.

Τον περασμένο Ιανουάριο πρόσθεσε και την 5η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, στο ... γεμάτο – πιθανότατα – έπιπλο που θα έχει σε ειδικό χώρο στο σπίτι του.

Με 312 τέρματα σε 348 ματς, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα αλλά και στα χρονικά της La Liga.

Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ στο clasico με 21 γκολ σε 32 ματς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα 55 τέρματα με τη φανέλα με το εθνόσημο της Αργεντινής, του χάρισαν ακόμα μια κορυφή.

Κι εκείνος, το βιολί του...

Αν και μας συμφέρει όλους να συνεχίζει τα... εξωγήινα κάθε φορά που πατάει το χορτάρι.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, Λιονέλ...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα