Σουηδία - Βέλγιο 0-1

Φώτης Καρακούσης
Σουηδία - Βέλγιο 0-1

bet365

Με γκολ του Ναϊγκολάν το Βέλγιο επικράτησε της Σουηδίας με 1-0, πήρε την πρόκριση στους «16» όπου θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία και έστειλε τον μεγάλο Ζλάταν σπίτι του στο τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική.

Στο τελευταίο τους αγώνα στην φάση των ομίλων οι Σουηδοί ήθελαν μόνο τη νίκη, ενώ οι Βέλγοι περνούσαν ακόμα και με ισοπαλία. Αυτοί που φάνηκε να το ήθελαν περισσότερο ήταν οι «κόκκινοι διάβολοι» και κατάφεραν να το πάρουν με μια γκολάρα του Ναϊγκολάν. Το Βέλγιο επικράτησε με 1-0, θα βρει στους «16» την Ουγγαρία και οι «κίτρινοι» έμειναν εκτός στο τελευταίο παιχνίδι του Ιμπραΐμοβιτς με την Εθνική του ομάδα. Ο Ζλάταν σίγουρα θα ήθελε ένα καλύτερο τέλος με την Εθνική του, αλλά οι Βέλγοι είχαν διαφορετική άποψη.

Από μια ευκαιρία στο πρώτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος που είχε ρυθμό, αλλά ελάχιστες φάσεις. Για την ακρίβεια είχε από μία καλή για κάθε ομάδα. Αρχικά οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν στο 25' με τον Ντε Μπρούιν να σκοράρει καθώς ο εξαιρετικός σήμερα Ίσακσον μπλόκαρε, ενώ οι γηπεδούχοι στο επόμενο λεπτό βρέθηκαν με τον Μπεργκ πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Κουρτουά νίκησε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού.

Γκολάρα και τέλος τα όνειρα των Σουηδών

Έτσι φτάσαμε στο δεύτερο μέρος, όπου η Σουηδία έπρεπε να πιέσει προκειμένου να σκοράρει καθώς αλλιώς δεν είχε πιθανότητες πρόκρισης. Όμως αυτοί που έδειχναν να είχαν τον έλεγχο ήταν οι Βέλγοι, που όταν χρειάστηκε είχαν τον Κουρτουά να διώχνει, όπως έκανε σε φάουλ του Ιμπραΐμοβιτς στο 76'. Η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα και η οποία έκρινε την πρόκριση έγινε στο 83' όταν ο Ντε Μπρούιν κατάφερε να διώξει πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Γκράνκβιστ και να κρατήσει το πολύτιμο μηδέν. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως για την Σουηδία, στην κόντρα ο Ναϊγκολάν κατάφερε να σκοράρει με εξαιρετικό σουτ τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Βέλγους κάνοντας το δύο στα δύο στα τελευταία ματς να προκρίνονται στην επόμενη φάση και να είναι το μεγάλο φαβορί για να περάσουν τους Ούγγρους και να προκριθούν στα προημιτελικά και τους Σουηδούς να μένουν εκτός, έχοντας συνολικά ένα άσχημο Euro.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Λίντελεφ, Έρικ Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έκνταλ, Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Φόρσμπεργκ, Ιμπραχίμοβιτς, Μπεργκ (63' Γκουιντέτι).

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Ναϊνγκολάν, Βιτσέλ, Ντε Μπράινε, Καράσκο, Αζάρ, Λουκακού.

 

EURO Τελευταία Νέα